Courgettesoep
Courgettesoep met spekjes
en jonge geitenkaas
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 ui
- 1 stengel bleekselderij
- 2 st courgette
- 700 ml kippenbouillon
- 100 ml slagroom
- ½ citroen
- Peper & zout
- 50 g gerookte spekreepjes
- 50 g jonge zachte geitenkaas
- 10 takjes bieslook
Ingrediënten Courgettesoep:
Ingrediënten Spekjes en geitenkaas:
Bereiding
Bereidingswijze Courgettesoep:
- Snipper de ui en snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Snijd de courgettes in blokjes.
- Verhit een pan voor op inductie stand 8, doe er wat olie in en fruit de ui en selderij glazig.
- Voeg dan de courgette toe en laat deze een minuut meebakken. Voeg dan de bouillon en room toe en breng weer aan de kook.
- Verlaag de inductieplaat¹ naar stand 3-4 en laat de soep 15-20 minuten heel zacht pruttelen.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Bereidingswijze Spekjes en geitenkaas:
- Bak de spekjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Hak de bieslook in heel dunne ringetjes en doe dat in een kommetje.
- Rol kleine knikkertjes van de geitenkaas en rol ze door de bieslook.
Opmaken en serveren:
Schenk de soep in voorverwarmde kommen of diepe borden ². Schep er op het laatste moment de kaasballetjes en spekjes op.
Tips:
¹ Gebruik de braadsensor op stand 2
² Drie manieren om de kommen of borden voor te verwarmen:
- In de warmhoudlade: 10 minuten op stand 4
- In de oven: 10 minuten op de stand ‘vorm voorverwarmen’ of op de stand ‘hete lucht’ 60℃ of in de restwarmte van de oven vlak na gebruik
- In de magnetron: De borden nat maken, 1 minuut op ca 900 watt.