Ingrediënten
Voor 8 personen
- 125 gr gele basterdsuiker
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 250 ml slagroom
- 2 el bloem
- 60 g amandelmeel
- snufje zout
- 1 el kristalsuiker
- 400 g gemengd rood fruit
- zachte boter om in te vetten
Ingrediënten Clafoutis:
Bereiding
Bereidingswijze Clafoutis:
- Verwarm de oven voor op 170℃ ¹
- Draai alle ingrediënten behalve het fruit, de kristalsuiker en de boter tot een glad beslag.
- Vet een ronde lage taart- of vlaaivorm in met boter en strooi daar de kristalsuiker overheen.
- Verspreid het fruit over de bodem en giet het beslag er overheen.
- Bak de clafoutis gaar en goudbruin in 20-25 minuten.
Opmaken en serveren:
Laat de taart afkoelen tot lauwwarm alvorens haar te serveren. Snij de Clafoutis met rood fruit en amandel in 8 punten.
Tip:
¹ Voeg gemiddeld stoom toe.