Bulgur
Bulgur met gepofte Chioggia bietjes,
geitenkaas en walnoten
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 800 gr. Chioggia biet
- 200 gr. fijne bulgur
- 400 ml. groentebouillon
- 1 el. sumak
- Sap van 1 citroen
- 4 Takjes munt
- 8 ‘Plukjes’ rucola
- 8 Eetlepels walnoten
- 200 gr. verse geitenkaas of vegan geitenkaas
- 3 Eetlepels olijfolie
- Zout en peper
Ingrediënten:
Bereiding
Bereiding Chioggia bietjes:
- Verwarm de oven voor op 200 graden CircoTherm hetelucht¹.
- Leg de bietjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en rooster de bietjes in circa 1 uur gaar. Test de gaarheid door met een klein mesje in de bietjes te prikken.
- Schil of pel de bietjes en snijd ze in kleine stukjes.
Bereiding bulgur:
- Doe de bulgur met de bouillon in een ovenschaal.
- Stoom de bulgur gaar op de stoomstand 100 graden gedurende 12 minuten.
Opmaken en serveren:
- Meng de stukjes biet met de bulgur.
- Breng op smaak met sumak, citroensap, peper, zout en fijngesneden munt.
- Garneer de rucola op een schaal en schep hier het bulgur-bietenmengsel op.
- Garneer met verbrokkelde geitenkaas en walnoten.
- Breng op smaak door het mengsel met olijfolie te besprenkelen.
Tips:
¹Zet de stoomtoevoeging aan en stel in op de stand ‘sterk’.