Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 gram bloemkool
- 500 ml kippenbouillon of groentebouillon
- 1 stengel bleekselderij
- 1 ui
- 100 ml slagroom of kokosmelk
- 100 gram Chorizo in kleine blokjes gesneden of geroosterde kikkererwten.
- 2 takjes peterselie
- 200 gram uitgelekte kikkererwten
- 2 el olijfolie
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 theelepels pittige paprikapoeder
Ingrediënten bloemkoolsoep:
*Voor de vegan versie Vervang de slagroom voor kokosmelk. Vervang de chorizo voor geroosterde kikkererwten.
Ingrediënten Krokante kikkererwten:
Bereiding
Bereidingswijze soep:
- Snipper de ui. Snijd de bleekselderij en de bloemkool in stukken. Houd een paar kleine mooie roosjes achter voor de garnering.
- Verhit een pan voor op inductie kookplaat stand 8¹, doe er wat olie in en fruit de ui en selderij glazig.
- Voeg dan de bloemkool toe en laat deze één minuut meebakken. Voeg dan de bouillon en room of kokosmelk toe en breng weer aan de kook.
- Verlaag de inductieplaat naar stand 3-4 ² en laat de soep 15 minuten heel zacht pruttelen.
- Pureer de soep met de staafmixer, voeg eventueel wat bouillon toe als de soep te dik is.
- Breng op smaak met peper en zout.
Bereidingswijze Chorizo:
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag voor op inductie stand 8 ¹
- Bak de chorizo samen met de achtergehouden bloemkoolroosjes tot ze bruin kleuren, zet de plaat dan op stand 5 ². Laat nog even rustig bakken tot de chorizo mooi uitgebakken en krokant is.
- Laat de chorizo uitlekken op een bord met keukenpapier.
Bereidingswijze Krokante kikkererwten:
- Verwarm de oven op 200 °C
- Hussel de kruiden en olie door de kikkererwten.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten over de plaat.
- Rooster de kikkererwten 15 minuten en hussel ze dan nog een keer door elkaar.
- Leg de achter gehouden bloemkoolroosjes naast de kikkererwten op de bakplaat. Bak ze nog een keer 5 à 10 minuten totdat de kikkererwten krokant zijn en de bloemkoolroosjes warm en knapperig.
Opmaken en serveren:
Schenk de soep in voorverwarmde kommen of diepe borden.
Met chorizo: Schep er op het laatste moment de chorizo op en garneer met wat gehakte peterselie.
Met kikkererwten: Garneer met gehakte peterselie en een paar kikkererwten in de soep. Leg de rest van de kikkererwten als fingerfood naast de soep.
Tips:
¹ Gebruik de braadsensor op stand 5.
² Gebruik de braadsensor op stand 3.