Bloemkool Tikka
Bloemkool Tikka met Rode koolsalade
Benodigdheden
Bereidingstijd
35 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 Bloemkool
- 125 gr. Plantaardige Griekse yoghurt
- 2 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- ½ tl chili poeder
- 1 tl garam masala
- ½ tl kurkuma
- 1 tl koriander poeder
- 1 tl komijn poeder
- 1 tl paprikapoeder
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- ½ citroen, sap
- 1 tl. Zout
- ⅛ Rode kool
- 1 rode ui
- 1 eetlepel rozijnen
- ½ citroen, sap
- 2 eetl. Olijfolie
- 2 takjes munt
- 2 takjes koriander
- ½ tl. zout
Ingrediënten Bloemkool:
Ingrediënten Rode koolsalade:
Bereiding
Bereidingswijze Bloemkool:
- Verwarm de oven voor op circulatiegrill 220°
- Maak een marinade van de yoghurt, de kruiden en specerijen, amandelschaafsel, citroensap en de fijngesneden gember en knoflook.
- Verdeel/snijd de bloemkool in roosjes en voeg dit toe aan de yoghurt marinade en meng dit goed in een grote kom.
- Verdeel de inhoud van de kom in een ovenschaal en rooster dit in het midden van de oven gedurende ca. 20 minuten. ¹
Bereidingswijze Rode koolsalade:
- Schaaf de rode kool en de rode ui flinterdun in een kom.
- Maak een marinade van de rozijnen, citroensap, olijfolie, munt, zout en peper.
- Meng de rozijnenmarinade en het rode kool- uienmengsel door elkaar.
- Deze salade kan tot een dag van tevoren klaargemaakt worden. De smaken trekken dan lekker in.
Opmaken en serveren:
Serveer de rodekool salade samen met de bloemkool tikka op een bord. Bestrooi als laatse de koriander over dit heerlijke gerecht.
Tip:
¹ Zet de stoomtoevoeging aan op stoomstand ‘gemiddeld’.