Inspiratiehuis - recept - Bloemkool tikka

Bloemkool Tikka

Bloemkool Tikka met Rode koolsalade

Benodigdheden

Bereidingstijd

35 minuten

Menugang

Voorgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Ingrediënten Bloemkool:

    • 1 Bloemkool
    • 125 gr. Plantaardige Griekse yoghurt
    • 2 cm verse gember
    • 2 tenen knoflook
    • ½ tl chili poeder
    • 1 tl garam masala
    • ½ tl kurkuma
    • 1 tl koriander poeder
    • 1 tl komijn poeder
    • 1 tl paprikapoeder
    • 2 eetlepels amandelschaafsel
    • ½ citroen, sap
    • 1 tl. Zout

     

    Ingrediënten Rode koolsalade:

    • ⅛ Rode kool
    • 1 rode ui
    • 1 eetlepel rozijnen
    • ½ citroen, sap
    • 2 eetl. Olijfolie
    • 2 takjes munt
    • 2 takjes koriander
    • ½ tl. zout

Bereiding

Bereidingswijze Bloemkool:

  1. Verwarm de oven voor op circulatiegrill 220°
  2. Maak een marinade van de yoghurt, de kruiden en specerijen, amandelschaafsel, citroensap en de fijngesneden gember en knoflook.
  3. Verdeel/snijd de bloemkool in roosjes en voeg dit toe aan de yoghurt marinade en meng dit goed in een grote kom.
  4. Verdeel de inhoud van de kom in een ovenschaal en rooster dit in het midden van de oven gedurende ca. 20 minuten. ¹

Bereidingswijze Rode koolsalade:

  1. Schaaf de rode kool en de rode ui flinterdun in een kom.
  2. Maak een marinade van de rozijnen, citroensap, olijfolie, munt, zout en peper.
  3. Meng de rozijnenmarinade en het rode kool- uienmengsel door elkaar.
  4. Deze salade kan tot een dag van tevoren klaargemaakt worden. De smaken trekken dan lekker in.

Opmaken en serveren:

Serveer de rodekool salade samen met de bloemkool tikka op een bord. Bestrooi als laatse de koriander over dit heerlijke gerecht.

Tip:

¹ Zet de stoomtoevoeging aan op stoomstand ‘gemiddeld’.

 

We advise

Van conventionele bakoven tot combi-stoomoven en -magnetron. Bekijk de laatste modellen.
Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies