Ingrediënten
Voor 4 personen
- 150g basmati rijst
- 250 ml Water
- ½ zout
- 2 wortelen
- 100 g haricot verts
- 100 g bloemkool
- 100g spinazie
- 100 g shitake( in plakjes dan bakken)
- 100g tauge
- 4 kippendij
- 1el soya saus
- 1el sesam olie
- 1 tl honing
- 1 el gochijang – chili saus
- 1 el sesam
- 1 el mirin
- 1 el water
- 1 el geroosterde sesam
- 1 el rijst azijn
- 1 tl. Soy saus
- 1 teen knoflook
Ingrediënten rijst en groeten:
Ingrediënten kip & marinade:
Ingrediënten saus:
Bereiding
Bereidingswijze rijst en groenten:
- Doe de rijst met het water en een snuf zout in een bakje en stoom deze voor een voorsprong van 8 minuten.
- Snijd ondertussen de groenten behalve de shii-take en tauge in hapklaar stukjes en plaats deze op een stoomschaal.
- Na deze 8 minuten, stoom de groenten gedurende 12 minuten samen met de rijst. De rijst heeft uiteindelijk 20 minuten gehad en de groenten 12 minuten.
Bereidingswijze kip:
- Breng alle ingrediënten samen in een kom en meng deze goed door.
- Marineer het vlees in de soya saus, sesam, honing en bieslook
- Bak het gemarineerde vlees.
Bereidingswijze saus:
- Maak de saus van de chili saus, mirin, water, en sesam azijn en knoflook. Door alles door elkaar te mengen.
Extra ingredienten:
- 4 eieren
- Eventueel Kimchi
Opmaken en serveren:
- Verwarm de bibimbap bakjes (dolsot) op 250C.
- Bak de eieren
- Doe 1 theelepel sesamolie in de dolsot. Plaats een laagje rijst in de dolsot, vervolgens alle groente, vlees en gebakken eieren met saus er overheen.