Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 gr. Kabeljauw filets
- ½ st. Limoen, rasp & sap
- 1 tl. Tamarinde pasta
- 1 tl. Boemboe
- 1 tl. Vissaus
- 1 tl. Suiker
- 1 st. Limoenblad
- 2 st. Casino boterhammen, zonder korst
- 1 st. Eiwit
- 1 cm. Sereh
- Bloem
- Zout
- ¼ st. Chinese kool
- 1 el. Mayonaise
- ½ st. Limoen, rasp & sap
- ¼ st. Rode peper
- 50 gr. Cashewnoten
- 1/8 bos Verse koriander
- 1 tl. Kerriepoeder
- 1 el. Olijfolie
- Zout
Viskoekjes:
Salade:
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de koekjes in een maalmolen en maal dit tot een volledig glad ‘deeg’.
- Rol handmatig pingpongbal formaat balletjes van het deeg en leg ze in een schaaltje met wat bloem. Rol de balletjes door de bloem en zet tot gebruik apart.
- Snijd de Chinese kool ragfijn met een mes en schep dit in een ruime kom.
- Maak een dressing door de mayonaise te mengen met de fijne limoenrasp, sap, fijngesneden rode peper, koriander, kerriepoeder, olijfolie, cashewnoten en de olijfolie.
- Meng de Chinese kool met een opscheplepel, breng op smaak met zout en zet tot gebruik apart.
- Zet een Teppanyaki plaat (of koekenpan) op de inductieplaat – op vermogensstand 6 – en laat de plaat ca. 8 minuten op temperatuur komen.
- Doe een scheut zonnebloemolie in de Teppanyaki plaat en leg de visballetjes in de hete olie. Druk de ballen plat met een spatel en bak ze aan beide kanten bruin en krokant.
- Laat de viskoekjes uitlekken op een stukje keukenpapier en eet ze (lauw)warm met de Chinese kool salade.
TIP: gebruik de ‘Perfect Fry’ stand 5 om de inductieplaat – en Teppanyaki plaat – goed op temperatuur de brengen en te houden. Deze stand zorgt voor een perfect bakproces.
SERVEERTIP: serveer de Chinese kool salade in een mooie schaal – of op een bord – met daar bovenop de viskoekjes en wellicht nog wat extra vers gesneden koriander.