Aardbeien ‘Roly Poly’
Aardbeien ‘Roly Poly’
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Nagerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 110 gr. Suiker
- 50 gr. Roomboter
- 2 st. Eieren
- 110 gr. Bloem
- 1 zakje Bakpoeder
- 1 tl. Vanillesuiker
- 1 snuf Zout
- 2 el. Suiker
- 100 gr. Aardbeienjam
- 100 gr. Verse aardbeien
- 100 ml. Slagroom
- 2 el. Suiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op boven- en onderwarmte, 200 graden.
- Beleg een bakplaat met een vel bakpapier.
- Sla de slagroom – met 2 eetlepels suiker – stijf in de keukenmachine met de garde
- Klop de roomboter met de suiker, vanillesuiker en het zout in de keukenmachine met de vleugel zacht en luchtig.
- Voeg de eieren toe en meng dit met de keukenmachine nogmaals goed door elkaar.
- Voeg de bloem met het bakpoeder toe en meng nog even kort. Schraap eventueel de zijkanten van de mengkom los met een keukenspatel.
- Verdeel het beslag over het bakpapier in een laag van ca. 1 cm dik/dun en schuif de plaat – op het onderste niveau – in de oven en stel de klok in op 11 minuten.
- Beleg en bestrooi een tweede bakplaat met een vel bakpapier en 2 eetlepels suiker.
- Leg de plaatcake omgekeerd op de besuikerde bakplaat met bakpapier en laat de plaatcake hierop afkoelen met het bakpapier er bovenop.
- Verwijder het bovenste bakpapier en bestrijk de plaatcake met een dun laagje jam en de slagroom.
- Snijd de aardbeien in kleine stukjes en verdeel ze over de jam/slagroom en rol de plaatcake voorzichtig op – m.b.v. het onderste bakpapier – met de ‘naad’ aan de onderkant en zet tot gebruik in de koelkast.
- Serveer eventueel met de overgebleven slagroom en een lepeltje jam.
TIP: gebruik je favoriete jam of maak het zelf door 500 gram fruit, 500 gram suiker en het sap van 1 citroen ca. 30 – 45 minuten zachtjes te laten koken. Zet de overgebleven jam in de koelkast.