Inspiratiehuis keukenontwerp vtwonen

Welke apparatuur past bij jouw keuken?

Vele apparaten, vele mogelijkheden.

De juiste keukenapparatuur voor jouw keukendesign

Onze adviseurs worden vaak gevraagd om advies bij het keukendesign. Waarschijnlijk denk je dan aan de indeling van de keukenkastjes of de kleur en het materiaal van de frontjes en het aanrechtblad. Dit is echter niet onze expertise. Wat we wel doen is het adviseren over passende keukenapparatuur. Zo kan de juiste inbouwapparatuur ervoor zorgen dat bepaalde indelingen wel mogelijk worden, zoals een kookeiland, een grote kastenwand met geïntegreerde apparaten of een muur zonder ontsierende afzuigkap. Ook kunnen we je veel vertellen over de ideale opstelling voor een praktisch ingedeelde keuken.

*foto in header door vtwonen in samenwerking met Bosch

Inspiratiehuis Bosch kookeiland vtwonen

Keukeneiland

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een keukeneiland. En dat is ook niet gek: het is niet alleen mooi, maar ook gezellig en praktisch, want je creëert heel veel meer ruimte om te koken en samen te eten of te borrelen. Ook sta je niet met je rug naar je gezelschap wanneer je bezig bent. Grootste uitdaging is altijd de aansluiting, waarbij de luchtafvoer een tijdje terug nog het grootste struikelblok was. Gelukkig zijn veel afzuigsystemen tegenwoordig verkrijgbaar met een uitstekend werkend en stil recirculatiesysteem, zodat bijna ieder systeem is te integreren. Heb je liever geen afzuigkap in het zicht? Ga dan voor een tegen of in het plafond gemonteerde afzuigunit of kies voor een onzichtbare (werkblad)afzuiging.

*foto door vtwonen in samenwerking met Bosch

Inspiratiehuis NEFF vaatwasser kastenwand

Apparatuur in een kastenwand

Dat ovens en koel- en vriesapparaten goed passen in een kastenwand in je keuken is je vast niet onbekend. Maar wist je dat je ook een vaatwasser naadloos hierin kunt integreren? Zelfs als je gaat voor een greeploos design? Dankzij een functie die ervoor zorgt dat een zacht duwtje genoeg is om je vaatwasser te openen, hoef je je nagels niet te breken op het vaatwasserfront. Kies een flexscharnier zodat je hem probleemloos opent zonder de kastjes eronder te beschadigen – dit tilt de deur iets omhoog. Op deze manier kun je de vaatwasser ook op hoogte installeren. Met behoud van statusindicatie: een subtiel lampje aan de zijkant van de deur laat je zien of het programma nog draait.

Inspiratiehuis koelkast Siemens open door assist

Open Assist

Als je houdt van een minimalistisch design is een greeploze keuken ideaal. Maar hoe krijg je de hermetisch gesloten deur van je koelkast of vaatwasser dan open? Met open assist: een zacht duwtje is genoeg voor een comfortabele opening. Ook ideaal als je je handen vol hebt.

Afzuigkap uit het zicht

Het is een kwestie van smaak: een afzuigkap vol in het zicht of juist subtiel weggewerkt. Dat laatste is steeds meer in trek. Heb je keukenkastjes boven je kookplaat, installeer daar dan een compacte afzuigunit in. Heb je liever niets boven je kookplaat, dan kom je al snel uit bij een in of tegen het plafond gemonteerde afzuigunit. Of een werkbladafzuiging: die plaats je achter of naast je kookplaat. Daarnaast kun je kiezen voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging.

Inspiratiehuis NEFF seamless ovencombinatie

Horizontale of verticale ovenopstelling

Als je de ruimte ervoor hebt, is een combinatie van meerdere ovens een ideale oplossing voor een groter gezin of als je een echte kookliefhebber bent. Je kunt deze iets compacter boven elkaar plaatsen, maar ook naast elkaar. Het design van de ovens van Bosch, Siemens, NEFF en Gaggenau is dusdanig dat beide oplossingen altijd zorgen voor een visuele eenheid. NEFF biedt zelfs strips die ervoor zorgen dat jouw verticale ovencombinatie eruit ziet als één strak en stijlvol geheel.

Inspiratiehuis keukenindeling

De ideale indeling

Wanneer je je keuken ontwerpt is het handig om de zogenaamde werkdriehoek aan te houden. Hierbij zorg je dat de keukenapparatuur voor wassen (vaatwasser en gootsteen), koken (kookplaat en oven) en koelen (koelkast en vriezer) zich in een driehoek ten opzichte van elkaar bevindt. Zo heb je altijd alles bij de hand en tegelijkertijd krijgt iedere keukentaak voldoende ruimte als je met meerdere mensen in de keuken bezig bent.

Uiteraard is deze driehoek niet toe te passen wanneer alle keukenapparaten zich aan één kant bevinden.

leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies