Inspiratiehuis Siemens kookplaat met afzuiging

Kookplaten met afzuiging

Twee apparaten in één.

Zowel Bosch, Siemens, NEFF als Gaggenau bieden inductiekookplaten met een geïntegreerde afzuiging in diverse afmetingen en met verschillende soorten bediening en functionaliteiten. Welke je kiest hangt af van je ruimte, keukendesign, budget, kookstijl en uiteraard smaak.

Inspiratiehuis NEFF kookplaat met afzuiging
Inspiratiehuis Bosch kookplaat afzuiging 60 cm

Twee apparaten in één

De voordelen van een twee-in-één-apparaat, zoals een kookplaat met afzuiging, mogen duidelijk zijn: geen ontsierende afzuiging meer boven je kookplaat waardoor je vrij zicht houdt of ruimte voor andere zaken. Daarnaast worden kookluchten direct afgezogen bij de bron en krijgen ze geen kans om tot last te zijn. En dit gebeurt zeer efficiënt want de kookplaat en afzuiging werken samen en zijn geheel op elkaar afgestemd.

Inspiratiehuis Bosch nismaat kookplaat met afzuiging

Vrijheid bij het keukenontwerp

Het ontwerp van een inductiekookplaat met afzuiging is zeer compact. Hierdoor is het inbouwapparaat in te passen in vele keukenontwerpen, zelfs in een zwevend keukenblad. De minimale ruimte die je eronder nodig hebt is ca. 23 centimeter hoog, wat nog voldoende ruimte geeft voor eventuele kastjes, lades of zelfs een inbouwoven. Alle kookplaten met afzuiging zijn verkrijgbaar met een recirculatiesysteem, waardoor een afvoer van de lucht naar buiten overbodig is en je beschikt over volledige vrijheid bij het bepalen van de plek in jouw keukenontwerp.

Inspiratiehuis Bosch kookplaat met afzuiging

Slimme functionaliteiten

Een inductiekookplaat geeft vele voordelen: het is energiezuinig, veilig en makkelijk in onderhoud. Daarnaast kun je kiezen uit vele slimme functies voor extra kookgemak zoals flexinductie en bak- en kooksensoren die de temperatuur van je gerecht in de gaten houden. In het geval van een inductiekookplaat met afzuiging werken beide systemen samen: hoe hoger de temperatuurinstelling, hoe hoger het afzuigvermogen. De afzuiging kan met climate control zelfs geheel automatisch reageren op de hoeveelheid kookdampen.

Inspiratiehuis NEFF kookplaat met afzuiging flexinductie

Flexinductie

Wil je alle vrijheid bij het koken? Kies dan voor flexinductie. Plaats je pannen waar je wilt binnen de flexzone, van een kleine percolator tot een grillplaat of vispan.

Inspiratiehuis Gaggenau kookplaat met afzuiging

Compact of riant?

Welke kookplaat met afzuiging je kiest is uiteraard helemaal afhankelijk van de beschikbare ruimte, je budget, kookstijl en smaak. Zo heeft Bosch al kookplaten met afzuiging vanaf een breedte van 60 centimeter, geschikt voor een wat kleinere kookruimte. Gaggenau biedt onder andere een riante kookplaat met afzuiging van 90 centimeter breed voorzien van robuuste draaiknoppen die je aan de voorzijde van je werkblad monteert. In Inspiratiehuis kun je ze allemaal bekijken en je laten adviseren welke het meest geschikt is voor jou.

leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies