Wortelmuffins met slagroom

Wortelmuffins met slagroom

Benodigdheden

Bereidingstijd

60 minuten

Menugang

Nagerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen
    • 150 gr. wortel
    • 100 gr. walnoot
    • 240 gr. bloem
    • 250 ml. zonnebloemolie
    • 200 gr. bruine basterdsuiker
    • 1 tl. gemalen kaneel
    • 4 st. eieren
    • 1 zakje bakpoeder
    • 1 tl. zout
    • 1 tl. vanillesuiker
    • 150 ml. slagroom
    • 1 el. suiker

Bereiding

  1. Rasp de wortel in dunne sliertjes en hak de noten grof.
  2. Doe de wortel samen met de bruine basterdsuiker, zonnebloemolie, kaneel, zout, vanillesuiker in een mengkom en meng dit met een keukenmachine of op de hand.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en meng nogmaals.
  4. Meng als laatste kort de bloem en de bakpoeder toe.
  5. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes waar een stukje bakpapier in ligt en schuif ze direct in de oven.
  6. Stel de oven in op de 100% stoomstand en de klok op 60 minuten.
  7. Klop ondertussen de slagroom met wat suiker volledig stijf en zet tot gebruik koud weg.
  8. Serveer de wortelmuffin met de stijfgeslagen slagroom en (seizoen) fruit naar keuze.

Wij adviseren

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies