Wortelmuffins met slagroom
Wortelmuffins met slagroom
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Nagerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 150 gr. wortel
- 100 gr. walnoot
- 240 gr. bloem
- 250 ml. zonnebloemolie
- 200 gr. bruine basterdsuiker
- 1 tl. gemalen kaneel
- 4 st. eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 1 tl. zout
- 1 tl. vanillesuiker
- 150 ml. slagroom
- 1 el. suiker
Bereiding
- Rasp de wortel in dunne sliertjes en hak de noten grof.
- Doe de wortel samen met de bruine basterdsuiker, zonnebloemolie, kaneel, zout, vanillesuiker in een mengkom en meng dit met een keukenmachine of op de hand.
- Voeg één voor één de eieren toe en meng nogmaals.
- Meng als laatste kort de bloem en de bakpoeder toe.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes waar een stukje bakpapier in ligt en schuif ze direct in de oven.
- Stel de oven in op de 100% stoomstand en de klok op 60 minuten.
- Klop ondertussen de slagroom met wat suiker volledig stijf en zet tot gebruik koud weg.
- Serveer de wortelmuffin met de stijfgeslagen slagroom en (seizoen) fruit naar keuze.