Vegetarische Lasagne
Vegetarische Lasagne met biet, champignon en spinazie
Benodigdheden
Bereidingstijd
50 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. verse spinazie, gewassen en grof gehakt
- 250 gr. champignons
- 1 st. knoflook teen
- 2 st. middelgrote bieten, gekookt en in dunne plakjes gesneden
- 250 gr. lasagnevellen
- 100 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
- Een scheutje olijfolie
- 50 gr. boter
- 50 gr. bloem
- 500 ml. melk
- 200 gr. geraspte kaas
- 2 el. mosterd
- Zout, peper en nootmuskaat naar smaak
Voor de vulling:
Voor de bechamelsaus:
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht + stoom stand sterk/hoog.
- Smelt de boter in een pan op middelhoog vermogen.
- Voeg geleidelijk de bloem toe en roer goed om een gladde roux te vormen.
- Laat het mengsel een paar minuten bakken om de bloem te laten garen, maar zorg ervoor dat het niet verkleurt.
- Voeg geleidelijk de melk toe, terwijl je constant blijft roeren om klontjes te voorkomen. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
- Breng op smaak met de kaas, mosterd, zout, peper en een snufje nootmuskaat. Zet de saus opzij.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vermogen.
- Voeg de in kwarten gesneden champignons en fijngesneden knoflook toe en bak deze gaar.
- Voeg de gehakte spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is.
- Haal de pan van de plaat en giet de inhoud van de pan in een zeef/vergiet en laat het vocht goed uitlekken en zet opzij.
- Snijd dunne plakjes van de bieten.
Bouw de lasagne:
- Bedek de bodem van een ovenschaal met een dun laagje bechamelsaus.
- Leg een enkele laag lasagnevellen op de saus.
- Verdeel de helft van de spinazie met champignons gelijkmatig over de lasagnevellen.
- Verdeel wat bieten plakjes over de spinazie.
- Voeg een beetje van de bechamelsaus toe om de spinazie en biet te bedekken.
- Leg een nieuwe laag lasagnevellen en ga zou verder met laagjes bouwen.
- Eindig met een laag bechamelsaus en de geraspte Parmezaanse kaas.
- Bak de lasagne in de oven in ca. 40 minuten bruin en gaar.