Vegetarische Lasagne

Vegetarische Lasagne met biet, champignon en spinazie

Bereidingstijd

50 minuten

Menugang

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

    Voor de vulling:

    • 500 gr. verse spinazie, gewassen en grof gehakt
    • 250 gr. champignons
    • 1 st. knoflook teen
    • 2 st. middelgrote bieten, gekookt en in dunne plakjes gesneden
    • 250 gr. lasagnevellen
    • 100 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
    • Zout en peper naar smaak
    • Een scheutje olijfolie

    Voor de bechamelsaus:

    • 50 gr. boter
    • 50 gr. bloem
    • 500 ml. melk
    • 200 gr. geraspte kaas
    • 2 el. mosterd
    • Zout, peper en nootmuskaat naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht + stoom stand sterk/hoog.
  2. Smelt de boter in een pan op middelhoog vermogen.
  3. Voeg geleidelijk de bloem toe en roer goed om een gladde roux te vormen.
  4. Laat het mengsel een paar minuten bakken om de bloem te laten garen, maar zorg ervoor dat het niet verkleurt.
  5. Voeg geleidelijk de melk toe, terwijl je constant blijft roeren om klontjes te voorkomen. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
  6. Breng op smaak met de kaas, mosterd, zout, peper en een snufje nootmuskaat. Zet de saus opzij.

 

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vermogen.
  2. Voeg de in kwarten gesneden champignons en fijngesneden knoflook toe en bak deze gaar.
  3. Voeg de gehakte spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is.
  4. Haal de pan van de plaat en giet de inhoud van de pan in een zeef/vergiet en laat het vocht goed uitlekken en zet opzij.
  5. Snijd dunne plakjes van de bieten.

Bouw de lasagne:

  1. Bedek de bodem van een ovenschaal met een dun laagje bechamelsaus.
  2. Leg een enkele laag lasagnevellen op de saus.
  3. Verdeel de helft van de spinazie met champignons gelijkmatig over de lasagnevellen.
  4. Verdeel wat bieten plakjes over de spinazie.
  5. Voeg een beetje van de bechamelsaus toe om de spinazie en biet te bedekken.
  6. Leg een nieuwe laag lasagnevellen en ga zou verder met laagjes bouwen.
  7. Eindig met een laag bechamelsaus en de geraspte Parmezaanse kaas.
  8. Bak de lasagne in de oven in ca. 40 minuten bruin en gaar.

 

 

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
Snel, veilig en energiezuinig kook je met een inductiekookplaat.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies