Thaise maïskoekjes

Thaise maïskoekjes met chili en korianderdip

Benodigdheden

Bereidingstijd

30 minuten

Menugang

Voorgerecht

Ingrediënten

4 personen

    Chili en korianderdip
    • 50 ml. zoete chilisaus
    • 30 ml. sojasaus
    • ½ st. limoen, sap en rasp
    • 1/8 bos koriander

    Maïskoekjes
    • 250 gr. maïskorrels uit de diepvries of vers
    • 80 gr. zelfrijzend bakmeel
    • 1 st. limoenblad
    • 1 st. ei
    • 80 ml. melk
    • 1 tl. Thaise rode curry
    • ½ tl. bakpoeder
    • snuf zout
    • 2 st. bosui

Bereiding

Dip

  1. Meng de zoete chilisaus, sojasaus, vers limoensap, rasp en de fijngesneden verse koriander. Zet tot gebruik apart.
  2. Snijd de bosui in fijne ringetjes en bewaar ze als garnering.

Maïskoekjes

  1. Maak een pannenkoek beslag met bloem, bakpoeder, ei, melk, thai curry past en zout. Als het glad is voeg de mais, de gesnipperde limoenblad, en gesneden bosui eraan toe.
  2. Verwarm een Teppan Yaki (of pan) voor op baksensor stand 4. Wacht tot het signaal klinkt.
  3. Schenk een ruime scheut zonnebloemolie in de Teppan Yaki plaat en schep hier het maïskoekjes beslag in. Druk de maïskoekjes plat tot ca. 5-10 mm. dik met de bolle kant van de lepel. Bak aan beide zijden in ca. 4 minuten per kant donkerbruin en gaar.
  4. Haal de maïskoekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  5. Serveer de maïskoekjes met de chili/koriander saus en bosui.

We advise

Snel, veilig en energiezuinig kook je met een inductiekookplaat.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies