Thaise maïskoekjes
Thaise maïskoekjes met chili en korianderdip
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
4 personen
Chili en korianderdip
• 50 ml. zoete chilisaus
• 30 ml. sojasaus
• ½ st. limoen, sap en rasp
• 1/8 bos koriander
Maïskoekjes
• 250 gr. maïskorrels uit de diepvries of vers
• 80 gr. zelfrijzend bakmeel
• 1 st. limoenblad
• 1 st. ei
• 80 ml. melk
• 1 tl. Thaise rode curry
• ½ tl. bakpoeder
• snuf zout
• 2 st. bosui
Bereiding
Dip
- Meng de zoete chilisaus, sojasaus, vers limoensap, rasp en de fijngesneden verse koriander. Zet tot gebruik apart.
- Snijd de bosui in fijne ringetjes en bewaar ze als garnering.
Maïskoekjes
- Maak een pannenkoek beslag met bloem, bakpoeder, ei, melk, thai curry past en zout. Als het glad is voeg de mais, de gesnipperde limoenblad, en gesneden bosui eraan toe.
- Verwarm een Teppan Yaki (of pan) voor op baksensor stand 4. Wacht tot het signaal klinkt.
- Schenk een ruime scheut zonnebloemolie in de Teppan Yaki plaat en schep hier het maïskoekjes beslag in. Druk de maïskoekjes plat tot ca. 5-10 mm. dik met de bolle kant van de lepel. Bak aan beide zijden in ca. 4 minuten per kant donkerbruin en gaar.
- Haal de maïskoekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
- Serveer de maïskoekjes met de chili/koriander saus en bosui.