Tarte Tatin van rode ui
Tarte Tatin van rode ui met cherrytomaat
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
2 st. rode ui
1 st. knoflook, teen
250 gr. cherrytomaatjes
1 pluk tijm, vers
2 el. balsamico stroop
1 el. bruine basterdsuiker
Olijolie, peper en zout naar smaak
4 vellen bladerdeeg
Rucola
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 4D Hete lucht 200 graden met stoomstand ‘gemiddeld’.
- Verwarm een koekenpan met anti aanbak laag voor op de inductieplaat stand 8 en laat deze zonder inhoud gedurende 5 minuten op temperatuur komen.
- Maak de rode ui schoon en snijd er halve ringen van.
- Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.
- Doe een scheut olijfolie in de pan en bak de fijngesneden knoflook en halve rode ui ringen zacht en wellicht lichtbruin.
- Voeg de bruine basterdsuiker, de balsamico stroop, de hele cherrytomaatjes en de geriste tijm toe. Verwarm dit ca. 1 minuut kort door. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet de pan uit en verdeel de groenten goed over de panbodem.
- Plak de 4 vellen bladerdeeg – als 1 groot vierkant – aan elkaar vast.
- Leg het bladerdeeg bovenop de groenten in de pan en stop de randen bladerdeeg naar onder om het ui/tomaat mengsel in.
- Zet de pan in de oven en bak in ca. 25 minuten bruin en krokant.
- Laat de taart 5 minuten in de pan afkoelen en keer de taart om.
- Garneer met een pluk rucola.