Tabouleh maaltijd salade

Tabouleh salade

Bereidingstijd

30 minuten

Menugang

Hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen
    • 150 gr. Bulgur
    • 150 ml. Bouillon
    • 100 gr. Tuinbonen
    • 100 gr. Doperwten
    • 2 st. Tomaat
    • 1 el. Kappertjes
    • 4 el. Olijfolie
    • 125 gr. Witte kaas/feta
    • 1/8 bos Verse munt
    • 1/8 bos Verse peterselie
    • 1/8 bos Verse koriander
    • 100 gr. Cashewnoten
    • 1 st. Limoen rasp & sap
    • 4 st. Kipdij filets
    • 1 el. Ras al Hanout specerijen
    • 1 el. Olie
    • Zout en peper

Bereiding

  1. Marineer de kipdij filets in een schaal of kom met 1 el. olie, Ras al Hanout specerijen en zout en peper. Zet tot gebruik koud weg.
  2. Doe de Bulgur in een kom en voeg de bouillon, olijfolie, tuinbonen en doperwten toe.
  3. Zet de kom in de oven op de ‘stomen’ stand, 100 graden gedurende 10 minuten. Laat de ingrediënten gaar worden.
  4. Haal de kom uit de oven, meng de bulgur even door met een opscheplepel en zet tot gebruik apart.
  5. Rasp met een fijne rasp de groene schil – niet het wit onder de schil – van de limoen boven de bulgur en voeg het uitgeknepen sap toe.
  6. Snijd de tomaten met een mes in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  7. Doe de tomatenblokjes, kappertjes, fijngesneden munt, peterselie, koriander, (verbrokkelde) cashewnoten en kaas bij de bulgur. Meng dit door elkaar en breng eventueel op smaak met olijfolie, peper en zout.
  8. Zet een Teppanyaki plaat (of koekenpan) op de inductieplaat – op vermogensstand 6 – en laat de plaat ca. 8 minuten op temperatuur komen.
  9. Doe een scheut zonnebloemolie in de Teppanyaki plaat en leg de gemarineerde kipdijfilets in de hete olie bak ze aan beide kanten bruin. De kipdijfilets mogen van binnen rauw blijven.
  10. Leg de kipdijfilets op een ovenrooster met daaronder een bakplaat en steek een kerntemperatuurmeter in een van de kipdijfilets.
  11. Stel de oven in op ‘Circotherm Hetelucht’ 110 graden en schuif de plaat met kip in de oven en de kerntemperatuur meter in de zijkant van de oven.
  12. Stel de gewenste kerntemperatuur in op 75 graden en laat de oven de kipdij filets tot in perfectie garen.

TIP: gebruik de ‘Perfect Fry’ stand 5 om de inductiekookplaat – en Teppanyaki plaat – goed op temperatuur de brengen en te houden. Deze stand zorgt voor een perfect bakproces.

 SERVEERTIP: serveer de Tabouleh in een mooie ovenschaal met de gegaarde kipdij filets er bovenop of houd ze lekker apart.

Wij adviseren

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
Snel, veilig en energiezuinig kook je met een inductiekookplaat.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies