Tabouleh maaltijd salade
Tabouleh salade
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 150 gr. Bulgur
- 150 ml. Bouillon
- 100 gr. Tuinbonen
- 100 gr. Doperwten
- 2 st. Tomaat
- 1 el. Kappertjes
- 4 el. Olijfolie
- 125 gr. Witte kaas/feta
- 1/8 bos Verse munt
- 1/8 bos Verse peterselie
- 1/8 bos Verse koriander
- 100 gr. Cashewnoten
- 1 st. Limoen rasp & sap
- 4 st. Kipdij filets
- 1 el. Ras al Hanout specerijen
- 1 el. Olie
- Zout en peper
Bereiding
- Marineer de kipdij filets in een schaal of kom met 1 el. olie, Ras al Hanout specerijen en zout en peper. Zet tot gebruik koud weg.
- Doe de Bulgur in een kom en voeg de bouillon, olijfolie, tuinbonen en doperwten toe.
- Zet de kom in de oven op de ‘stomen’ stand, 100 graden gedurende 10 minuten. Laat de ingrediënten gaar worden.
- Haal de kom uit de oven, meng de bulgur even door met een opscheplepel en zet tot gebruik apart.
- Rasp met een fijne rasp de groene schil – niet het wit onder de schil – van de limoen boven de bulgur en voeg het uitgeknepen sap toe.
- Snijd de tomaten met een mes in parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Doe de tomatenblokjes, kappertjes, fijngesneden munt, peterselie, koriander, (verbrokkelde) cashewnoten en kaas bij de bulgur. Meng dit door elkaar en breng eventueel op smaak met olijfolie, peper en zout.
- Zet een Teppanyaki plaat (of koekenpan) op de inductieplaat – op vermogensstand 6 – en laat de plaat ca. 8 minuten op temperatuur komen.
- Doe een scheut zonnebloemolie in de Teppanyaki plaat en leg de gemarineerde kipdijfilets in de hete olie bak ze aan beide kanten bruin. De kipdijfilets mogen van binnen rauw blijven.
- Leg de kipdijfilets op een ovenrooster met daaronder een bakplaat en steek een kerntemperatuurmeter in een van de kipdijfilets.
- Stel de oven in op ‘Circotherm Hetelucht’ 110 graden en schuif de plaat met kip in de oven en de kerntemperatuur meter in de zijkant van de oven.
- Stel de gewenste kerntemperatuur in op 75 graden en laat de oven de kipdij filets tot in perfectie garen.
TIP: gebruik de ‘Perfect Fry’ stand 5 om de inductiekookplaat – en Teppanyaki plaat – goed op temperatuur de brengen en te houden. Deze stand zorgt voor een perfect bakproces.
SERVEERTIP: serveer de Tabouleh in een mooie ovenschaal met de gegaarde kipdij filets er bovenop of houd ze lekker apart.