
Shakshuka met venkelworst
en kikkererwten
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
4 personen
2 el olijfolie
1 ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
½ venkelknol, in dunne reepjes
1 rode paprika, in reepjes
1 tl chilipoeder
1 tl venkelzaad
1 tl komijnzaad
2 venkelworsten, vel verwijderd en in blokjes
1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
1 blik tomaten (400 g)
Zout en peper naar smaak
4 eieren
Verse peterselie of koriander, fijngehakt (voor garnering)
Bereiding
Basis van de Shakshuka
- Verhit een grote pan, zonder olie, op vermogensstand 7 gedurende minimaal 5 minuten.
- Voeg wat olie toe en bak de ui en knoflook 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de venkel en rode paprika toe en bak nog 5 minuten tot ze iets zachter worden.
- Strooi de chilipoeder, venkelzaad en komijnzaad erover en bak 1 minuut mee.
Venkelworst bakken
- Voeg de stukjes venkelworst toe en bak ze rondom bruin in ongeveer 4-5 minuten.
- Roer de kikkererwten en tomaten uit blik erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen tot de saus iets ingedikt is.
Eieren toevoegen en garen
- Maak 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei.
- Zet de pan op vermogensstand 5 en laat de eieren ca. 13 – 15 minuten garen tot het eiwit gestold is maar de
dooiers nog zacht zijn.
Serveren
- Bestrooi met verse peterselie of koriander.
- Serveer direct met 1 van de pita’s van het voorgerecht om in de saus te dippen.
Zelf ervaren?

Advies nodig?
