Salade Niçoise
Salade Niçoise met zalm
Benodigdheden
Bereidingstijd
45 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 eieren
- 200 gr. haricots verts
- 200 gr. Roseval aardappelen
- 1 rode ui
- 150 gr. cherrytomaten
- 1 little gem
- 1 el. Kappertjes
- 50 gr. Taggiasche olijven
- 10 ml. Witte wijnazijn
- 1 tl. Dijonmosterd
- 30 ml. Extra vierge olijfolie
- 4 stukken zalmfilet van 65 gram
- gemalen peper
- zout
Ingrediënten:
Bereiding
Bereiding:
- Maak de haricots verts schoon, snijd deze door de helft.
- Snijd de aardappelen in 2 x 2 cm. blokjes.
- Leg de aardappelen, de haricot verts en de eieren in een stoomplaat met gaatjes en stoom ze 16 minuten op 100º C.
- Pel en snijd de ui in fijne halve ringen
- Halveer de cherrytomaatjes
- Meng voor de dressing de azijn, mosterd, uienringen, cherrytomaatjes, olijven, kappertjes en peper door elkaar in een grote kom en voeg de olijfolie toe.
- Haal de aardappelen en de haricot verts met de eieren uit de stoomoven, laat de eieren schrikken onder koud water en laat ze een paar minuten liggen.
- Schep de aardappelen en de haricot verts direct door de dressing en laat afkoelen (tot lauwwarm).
- Pel en snijd de eieren in kwarten.
- Verwarm de Teppanyaki grillplaat voor op stand 5 zonder olie.
- Bak de zalm op de teppanyaki grillplaat ² goudbruin krokant en net aan gaar. Breng op smaak met gemalen peper.
Opmaken en serveren:
Verdeel de blaadjes little gem over 4 borden en verdeel de salade over de borden. Garneer de salade met de partjes ei en de gegrilde zalm.
Tips:
¹ Salade Niçoise met zalm is heerlijk als hoofdgerecht. Verdubbel de hoeveelheid voor een volledige maaltijd.
² Doe geen vetstof of olie direct op de Teppanyaki grillplaat. Smeer een laagje olie op de vis alvorens te grillen.