Salade met kwartel
Salade met kwartel, gegrilde courgette, vinaigrette met munt en krokante chorizo
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 tl witte wijnazijn
- ½ tl Dijon mosterd
- 2 tl mayonaise
- ½ tl water
- snufje zout
- 35 ml plantaardige olie
- 2 takjes munt
- 1 hand frisée sla
- ½ courgette
- 1 el zonnebloemolie
- 3 cm chorizo
- 4 kwartelboutjes
- 1 teen knoflook
- 1 takje tijm
- 1 el zonnebloemolie
- Peper en zout
Ingrediënten vinaigrette:
Ingrediënten Salade & chorizo:
Ingrediënten: Kwartel
Bereiding
Bereidingswijze vinaigrette:
- Doe de azijn, mosterd, zout en mayonaise en een theelepel water in een grote kom.
- Meng grondig met een garde.
- Voeg nu druppelsgewijs de olie toe, blijf het mengsel met de garde stevig kloppen. Begin eerst met een paar druppels, later kan dit een dun straaltje worden.
- Zorg ervoor dat alle olie is opgenomen door het mengsel voordat er weer nieuwe olie wordt toegevoegd.
- Het resultaat hoort een fluwelig, homogeen mengsel te zijn.
- Hak de muntblaadjes heel fijn en meng door de vinaigrette
Bereidingswijze salade, courgette en chorizo:
- Was en droog de frisée sla. Zet koel weg tot verder gebruik
- Snijd de courgette in plakken van een halve cm dik. Doe de courgette in een grote mengkom en meng goed met olie, peper en zout.
- Verhit de grillplaat voor op stand 8 van de inductieplaat.
- Grill de courgetteplakjes tot ze aan beide zijden mooie streepjes hebben en beetgaar zijn. Zet apart tot verder gebruik.
- Snijd de chorizo in blokjes.
- Bak de worst uit in een droge pan tot de blokjes krokant zijn. Schep de blokjes uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier.
Bereidingswijze kwartel:
- Verwarm de oven voor op 230ºC circulatiegrill ¹.
- Schil de knoflook, plet en hak grof.
- Doe de kwartelboutjes in een grote kom met de olie en bestrooi ze met peper en zout.
- Voeg de knoflook en de tijm toe en meng goed zodat ze helemaal met olie, peper en zout zijn bedekt.
- Spreid de boutjes op de bakplaat van de oven met de velkant naar boven.
- Plaats in de oven en rooster ze gaar in ongeveer 15 minuten.
Opmaken en serveren:
- Halveer de kwartelboutjes met een koksmes.
- Leg wat plakjes courgette op een bord.
- Maak de sla aan met wat vinaigrette en leg een mooi plukje sla op de courgette.
- Besprenkel het geheel met wat extra vinaigrette en strooi de chorizo blokjes erover.
- Leg tot slot de stukjes kwartel schuin tegen de salade
Tip:
¹ Stel de stoomtoevoeging in op gemiddeld. Je kan de kwartel ook bereiden zonder stoomtoevoeging. Dat gaat prima, maar de kwartel wordt dan minder sappig.