Selderij Remoulade

Van gestoomde knolselderij, bleekselderij en gerookte makreel

Benodigdheden

Bereidingstijd

20 minuten

Menugang

Voorgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    ½ st. knolselderij
    2 el. Crème fraîche
    ½ el. mosterd
    1 stengel bleekselderij
    1/8 bos bieslook
    1/8 bos peterselie
    1 el. kappertjes
    1 st. appel
    100 gr. gerookte makreel filet
    12-16 plakjes brood
    1 pluk erwtenspruit of ander ‘groen’
    zout en peper
    olijfolie

Bereiding

  1. Verwijder de schil van de knolselderij en snijd de knolselderij in kleine blokjes van ca. 1 x 1 cm. Leg de blokjes knolselderij in een kleine stoomplaat en stoom de knolselderij in 5 minuten beetgaar.
  2. Verwarm een andere oven voor op 200 graden hetelucht met 30% toegevoegde stoom.
  3. Beleg een bakplaat met een vel bakpapier.
  4. Snijd dunne plakjes brood van ca. 1 cm dik en leg deze plakjes naast elkaar op de bakplaat. Besprenkel de plakjes brood met wat olijfolie en zout en bak de plakjes brood in ca. 8-10 minuten lichtbruin en krokant.
  5. Snijd de bleekselderij – over de lengte – in lange dunne repen en snijd er vervolgens mini blokjes van. Hoe fijner, hoe lekkerder.
  6. Schil de appel en snijd de appel in parten. Verwijder het klokhuis en snijd kleine blokjes van ca. 5 x 5 mm.
  7. Neem een grote kom en doe daar de bleekselderij en appel blokjes, gestoomde knolselderij, kappertjes, crème fraîche, mosterd, fijngesneden bieslook en peterselie in. Meng dit door en breng op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de knolselderij salade over 4 bordjes en verdeel de gerookte makreel en erwtenspruit hier bovenop en serveer met de crostinis.

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies