Queen of Puddings
Queen of Puddings
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Nagerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
Ingrediënten pudding
200 ml. volle melk
40 gr. suiker
15 gr. roomboter
1 tl. vanillesuiker
40 gr. wit brood, zonder korst
1 st. eieren
1 el. suiker
1 st. citroen, rasp van de schil
Snufje zout
Ingrediënten Bosvruchtenjam
100 gr. gemengd rood (diepvries)fruit
100 gr. suiker
½ st. citroen, sap
Bereiding
Bereiding pudding
- Maal het brood fijn in de staafmixer molen en zet tot gebruik apart.
- Giet de melk, suiker, roomboter en de vanillesuiker in een pan en verwarm dit tot de suiker is opgelost en haal de pan van het fornuis.
- Voeg het broodkruim met de citroenrasp toe aan het melkmengsel en roer dit goed door. Laat dit even staan.
- Verwarm de oven voor op 4D Hetelucht 150 graden.
- Scheid de eieren en voeg de dooiers – samen met een snuf zout – toe aan het melk/broodmengsel en roer dit goed door. Laat ca. 10 minuten rusten.
- Doe de eiwitten in een grote kom.
- Verdeel in gelijke delen over 4 ovenvaste schaaltjes – of 1 grote schaal – half vol met het melk/brood mengsel en schuif deze gedurende 20 minuten in de oven. Voeg stoomstand ‘GEMIDDELD’ toe.
- Klop de eiwitten met behulp van de keukenmachine stijf en voeg beetje bij beetje wat suiker toe.
- Schep het eiwit in een spuitzak en leg tot gebruik koel weg.
- Haal de schaaltjes uit de oven – laat een paar minuten afkoelen – en bestrijk de bovenkant met een dun laagje jam.
- Spuit het eiwit – zo mooi mogelijk en het liefst in puntjes/plukjes – bovenop de jam.
- Brand het eiwit lichtbruin met behulp van de gasbrander en serveer direct.
- Bereiding jam
Neem een ruime pan en doe hier het gemengde fruit met de suiker en het citroensap in. - Breng de jam – terwijl je af en toe roert – snel aan de kook op de inductieplaat op vermogensstand 8. Zet de vermogensstand daarna op stand 4 en laat de jam ca. 30 minuten doorkoken. Roer af en toe.
- Laat de jam afkoelen en bewaar in een goed afgesloten pot in de koelkast.