Pompoenrisotto

Pompoenrisotto met geitenkaas

Bereidingstijd

40 minuten

Menugang

Hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    4 stuks kipdijfilets
    200 gr. risottorijst
    1/2 stuk flespompoen
    Ca. 60 gr. verse geitenkaas
    1 st. ui
    2 teentjes knoflook
    1 glas witte wijn
    600 ml. bouillon
    50 gr. roomboter
    1/8 bos peterselie
    1/8 bos salie
    50 gr. walnoot
    Peper, zout en olijfolie naar smaak
    Rucola

Bereiding

  1. Beleg een bakplaat met een vel bakpapier en verwarm de over voor op Circulatiegrill 200 graden.
  2. Snijd de pompoen in blokjes van ca. 2 x 2 cm. en verdeel de blokjes op de bakplaat met het bakpapier.
  3. Besprenkel de pompoen met olijfolie, peper en zout en rooster de pompoen in ca. 15-20 zacht en goudbruin.
  4. Zet een ruime pan op de inductieplaat en laat de pan 5 minuten zonder inhoud voorverwarmen op vermogensstand 6.
  5. Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn.
  6. Snijd de walnoot, salie en peterselie fijn en zet tot gebruik apart.
  7. Schenk een scheut olijfolie in de voorverwarmde pan en bak de knoflook en ui zacht en lichtbruin.
  8. Voeg de risottorijst toe en bak deze 5 minuten mee.
  9. Blus af met het glas witte wijn en laat de wijn opnemen door de rijst.
  10. Voeg de bouillon toe aan de rijst en breng de bouillon snel aan de kook.
  11. Plaats de pan in de oven en op stomen 100ºC voor in totaal ca. 20 minuten
  12. Bak op de Tepanyaki plaat (of ovenvaste pan) de kippendij filets en laat ze garen in de oven met behulp van de kerntemperatuur meter. Kerntemperatuur op 73 graden, oven op 103 graden.
  13. Haal de gare risotto uit de oven en roer er dan de geroosterde pompoen, roomboter, geitenkaas, salie, walnoot en peterselie doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
  14. Serveer de kipdij(en) er bovenop of apart.
  15. Garneer met de rucola.

 

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
Snel, veilig en energiezuinig kook je met een inductiekookplaat.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies