Pompoenhumus
met geitenkaas en granaatappel
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
                                    Voorgerecht
                                
                            Ingrediënten
Voor 4 personen
½ st. flespompoen
2 el. Griekse yoghurt
1 el. tahine
½ st. citroen, sap
25 gr. Geitenkaas, vers
1/8 bos peterselie
4 el. olijfolie
¼ st. granaatappel
12-16 plakjes brood, crostini, boerenbrood
1 el. komijnzaad
1 mespunt chilivlokken
Olijfolie, peper en zout naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht met geringe toegevoegde stoom.
 - Beleg een bakplaat met een vel bakpapier.
 - Snijd dunne plakjes brood van ca. 1 cm dik en leg deze plakjes naast elkaar – aan een kant – op de bakplaat.
 - Snijd de pompoen met schil in kleine blokjes van ca. 1 x 1 cm. en verspreid de blokjes pompoen naast de plakjes brood.
 - Besprenkel het brood en pompoenblokjes met olijfolie, peper en zout.
 - Bestrooi de pompoenblokjes met het komijnzaad en de chilivlokken.
 - Bak de plakjes brood in ca. 10-12 minuten lichtbruin en krokant en de blokjes pompoen zacht.
 - Maak de peterselieolie door de peterselie – samen met de olijfolie, zout en peper – goed fijn te malen en zet tot gebruik apart.
 - Doe de pompoen in de andere maalmolen bij de yoghurt, tahine, citroensap en maal dit tot een gladde dip.
 - Maak op smaak met peper, zout en olijfolie.
 - Garneer de dip met de geitenkaas, de granaatappel pitjes, de peterselie olie en serveer de dip met de crostini ’s.
 
Zelf ervaren?
                Advies nodig?