Platbrood met labneh

Platbrood met labneh, za’atar en granaatappel

Bereidingstijd

30 minuten

Menugang

Bijgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Platbrood    

    300 gr. bloem
    30 gr. zachte boter
    1 st. zak gist
    150 gr Griekse yoghurt
    30 ml. water
    1 tl. bakpoeder
    2 tl. Golden syrup
    1 tl. Zout

    Labneh

    4 el. Griekse yogurt
    ¼ st. Granaatappel
    2 el. Hazel-, wal- of pistachenoten
    1/8 bos Peterselie
    1 tl. Za’atar
    1 tl Knoflookpoeder
    Olijfolie, peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor het platbrood in een mengkom en maak een deeg met de broodhaak. Maak 4 bolletjes en leg ze op een licht geoliede ovenplaat.
  2. Laat het deeg ca. 30 minuten rijzen op de deegrijsstand in de oven.
  3. Breng de yogurt op smaak met peper en zout en verdeel dit op een mooi bord of in een schaaltje.
  4. Hak de noten en de peterselie fijn en besprenkel de yogurt hiermee
  5. Klop de granaatappel pitjes uit de vrucht en verdeel de pitjes over de yoghurt.
  6. Bestrooi met nog wat olijfolie en de za’atar.
  7. Zet de labneh tot gebruik alvast op tafel.
  8. Verwarm een Tepanyaki pan (of pan) op bak sensor stand 5.
  9. Bestuif de deegbolletjes met een klein beetje bloem en druk de bolletjes plat tot ca. ½ cm dik.
  10. Bak de platbroodjes tot goudbruin – met een klein beetje olie – aan allebei de kanten.

 

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies