Platbrood met labneh
Platbrood met labneh, za’atar en granaatappel
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
Platbrood
300 gr. bloem
30 gr. zachte boter
1 st. zak gist
150 gr Griekse yoghurt
30 ml. water
1 tl. bakpoeder
2 tl. Golden syrup
1 tl. Zout
Labneh
4 el. Griekse yogurt
¼ st. Granaatappel
2 el. Hazel-, wal- of pistachenoten
1/8 bos Peterselie
1 tl. Za’atar
1 tl Knoflookpoeder
Olijfolie, peper en zout naar smaak
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor het platbrood in een mengkom en maak een deeg met de broodhaak. Maak 4 bolletjes en leg ze op een licht geoliede ovenplaat.
- Laat het deeg ca. 30 minuten rijzen op de deegrijsstand in de oven.
- Breng de yogurt op smaak met peper en zout en verdeel dit op een mooi bord of in een schaaltje.
- Hak de noten en de peterselie fijn en besprenkel de yogurt hiermee
- Klop de granaatappel pitjes uit de vrucht en verdeel de pitjes over de yoghurt.
- Bestrooi met nog wat olijfolie en de za’atar.
- Zet de labneh tot gebruik alvast op tafel.
- Verwarm een Tepanyaki pan (of pan) op bak sensor stand 5.
- Bestuif de deegbolletjes met een klein beetje bloem en druk de bolletjes plat tot ca. ½ cm dik.
- Bak de platbroodjes tot goudbruin – met een klein beetje olie – aan allebei de kanten.