Oven geroosterde najaar groenten
Oven geroosterde najaar groenten
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
Ingrediënten Salade:
1 stronk witlof
1 stuks appel
Ca. 75 gr. feta
¼ bosje peterselie
1 el. olijfolie
½ citroen, sap
zout en peper
Ovenschotel
1 kg. gemengde pastinaak, pompoen, rode ui, krieltje
2 takjes salie
4 st. kipkarbonade met huid
1 teen knoflook
2 takjes rozemarijn
4 el. olijfolie
Zout en peper
Bereiding
- Marineer de kipkarbonades met een scheut olijfolie, peper, zout, fijngesneden knoflook en rozemarijn. Zet tot gebruik koel weg.
- Verwarm de oven voor op 200 graden ‘Circulatiegrill’ en voeg stoomstand ‘gemiddeld’ toe.
- Schil en snijd de groenten in grove blokjes van ca. 3 x 3 cm. Leg de blokjes in een grote kom en breng op smaak met olijfolie, fijngesneden salie, peper en zout.
- Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg het ovenrooster hier direct bovenop.
- Verdeel de groenten vanuit de kom in een ovenschaal en plaats de ovenschaal op het rooster in de voorverwarmde oven.
- Leg de kipkarbonades naast de schaal op de lege plek op het rooster. Rooster de kip en de groenten tot lichtbruin in ca. 20-25 minuten. Leg deze set in de oven op de een na bovenste rails.
- Snijd de gehalveerde witlof stronken – over de lengte – in dunne lange repen en doe de repen in een ruime kom.
- Schil de appel – verwijder het klokhuis – snijd in kleine stukjes en voeg de appelstukjes toe aan de witlof.
- Voeg de fijngesneden peterselie toe aan de appel en witlof.
- Verkruimel de feta bij de appel/witlof/peterselie.
- Besprenkel de witlof, appel, peterselie en feta met de olijfolie, citroensap en breng op smaak met zout en peper. Schud dit door en zet tot gebruik apart.
- Serveer de geroosterde kipkarbonades bovenop de geroosterde groenten en garneer met de witlof/appel/feta.