Okonomiyaki en buikspek.
Okonomiyaki met spitskool salade en buikspek.
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Ingrediënten
4 personen
Okonomiyaki saus:
1 el. oestersaus
1 el. worcesthire saus
1 el. honing
1 el. sojasaus
2 el. tomatenketchup
Wasabi mayo:
3 el. mayonaise
1 el. mirin
1 el. rijstazijn
1 tl. wasabi (poeder)
Pannenkoekjes:
150 gr. bloem
1/4 tl. bakpoeder
180 ml. dashi of runderbouilloen
4 eieren
1 snuf zout
250 gr. buikspek
1/2 st. spitskool
2 stengels lente-ui
1/2 blaadje nori vel
Bereiding
1.Maak de Okonomiyaki saus en de Wasabi mayonaise door de betreffende ingrediënten door elkaar te mengen. Zet tot gebruik apart.
2. Meng de ingrediënten voor de pannenkoekjes door elkaar met een garde en zet tot gebruik apart.
3. Verwarm een pan voor op bakstand/baksensor stand 4.
4.Snijd de spek in blokjes van ca. 1 X 1 cm (mogen ook dunnen reepjes zijn van ca. een 1/2 cm dun). Snijd de spitskool fijn.
5. Wacht tot de pan is voorverwarmd en schenk een klein scheutje olie in de plaat. Bak de spekblokjes tot bruin en licht krokant.
6. Voeg de fijngesneden spitskool toe en bak dit kort mee.
7. Verdeel het spek en spitskool in 4 porties op de plaat en verdeel hier het beslag over. Laat het beslag bakken en keer de pannenkoekjes om zodra ze bruin zijn.
8. Serveer ze op een bord of schaal en garneer met de Okonomiyaki saus, de Wasabi mayonaise, de fijngesneden lente-ui en een nori vel.