
Mango avocado salade met gebakken zalm
gebrande maïs, kidneybonen en flatbread
Benodigdheden
Bereidingstijd
45 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
4 personen
Salade
200 gram verse zalmfilet, zonder huid en graat, in blokjes van ca. 5 x 5 cm.
1/2 rijpe mango, in blokjes
1/2 rode peper, in mini stukjes, zonder
zaadjes
1 rijpe avocado, in blokjes
1/2 blik (ca. 100 g) kidneybonen,
afgespoeld en uitgelekt
1 maiskolf
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
10 cherrytomaten, gehalveerd
1/8e bos verse koriander, grof gehakt
100 g crème fraîche
Dressing
3 el zonnebloemolie
1 st limoensap
1 tl honing
1 tl mosterd
Zout en peper naar smaak
Flatbread
250 gr. bloem
1 zakje gist
150 ml. lauwwarm water
½ tl. komijnzaad
1 tl. zout
1 el. olijfolie
zonnebloemolie, om te bakken
Bereiding
Zalm
- Verwarm een teppanyaki plaat (of pan), zonder olie, minimaal 5 minuten voor op vermogensstand 7.
- Bak de zalm in een klein scheutje zonnebloemolie op de teppanyaki plaat (pan) aan twee kanten bruin.
- Haal de stukjes zalm uit de pan en leg ze tot gebruik apart.
Dressing
- Meng de ingrediënten voor de dressing in een ruime kom
Salade
- Prik de gekookte maiskolven op een vork en blaker de maiskolven rondom met een gasbrander tot donkerbruin.
- Snijd de maiskorrels van de kolf en vang de korrels op in de kom met dressing.
- Voeg de mangoblokjes, rode peper stukjes, avocadoblokjes, kidneybonen, rode ui snippers, gehalveerde
cherrytomaatjes en koriander toe. Schep de salade voorzichtig om. - Serveer de salade op een mooi bord of schaal en garneer met de afgekoelde stukjes zalm en een paar lepeltjes
crème fraîche.
Flatbread
- Doe de bloem, gist, komijnzaad, water, zout en de olijfolie in de kom van de Mum keukenmachine en meng gedurende ca. 8
minuten op stand 4. - Smeer een ovenplaat licht in met wat olijfolie.
- Haal het deeg uit de kom, verdeel het in ongeveer 4 gelijke delen en leg de bollen op de ingevette bakplaat.
- Schuif de ovenplaat 30 minuten in de oven op ‘deegrijsstand 1’.
- Verwarm de Teppanyaki plaat (of pan) voor op de inductieplaat met de ‘braadsensor’ stand 4.
- Strooi een klein beetje bloem op het werkblad en vorm met de hand ronde of ovale flatbreads van circa 1 cm. dik. Voeg een
klein beetje zonnebloemolie toe en bak de flatbreads aan beide kanten goudbruin en gaar op de Teppanyaki plaat (pan).
Zelf ervaren?

Advies nodig?
