Lemon meringue pie
met een bodem van Bastogne koekjes
Benodigdheden
Bereidingstijd
50 minutenMenugang
                                    Nagerecht
                                
                            Ingrediënten
Voor 4 personen
- 100 gram Bastogne koekjes
 - 50 gram gesmolten boter
 - 1 citroen, voor de rasp en sap
 - 1 eidooier
 - 60 suiker
 - 1 heel ei
 - 50 boter
 - 1 eiwit
 - 25 g suiker
 
Taartbodem:
Lemoncurd:
Eiwitschuimtopping:
Bereiding
Taartbodem
- Beleg de bodem van de vorm met een stukje bakpapier.
 - Smelt de boter. ¹
 - Verkruimel de koekjes tot een fijn kruim in de blender.
 - Meng de boter door het kruim en druk het in de bakvorm, druk het stevig aan zodat er een bodem ontstaat.
 
Sous vide bereiding Lemoncurd
- Smelt de boter in een pannetje en voeg de citroenrasp, sap, suiker en het ei toe en meng dit goed met een garde.
 - Schenk dit mengsel over in een sousvide vacumeerzak. Vacumeer de zak en leg in de oven op een stoomplaat of rooster.
 - Stel de oven in op de sous-vide stand en gaar de lemoncurd gedurende 30 minuten op 83 graden.
 - Schenk de curd vanuit de zak in een kom. De curd lijkt in de schift te zitten, maar na stevig kloppen met een garde herstelt zich dit.
 - Schenk de curd op de Bastogne bodem en laat afkoelen/opstijven in de koelkast.
 
Eiwitschuim topping
- Klop het eiwit in een keukenmachine met een garde schuimig en voeg de suiker beetje voor beetje toe. Sla het eiwitschuim volledig stijf
 - Spatel het eiwitschuim op de taart
 - Karamelliseer met een brander
 
Opmaken en serveren:
Snij de taart in 4 punten en serveer op een gebaksbordje.
Tips
¹ Stel de braadsensor van de inductiekookplaat in op stand 1 om de boter te smelten.
Zelf ervaren?
                Advies nodig?