Lemon meringue pie
Lemon meringue pie
Benodigdheden
Bereidingstijd
50 minutenMenugang
Nagerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 100 gram Bastogne koekjes
- 50 gram gesmolten boter
- 1 citroen, voor de rasp en sap
- 1 eidooier
- 60 suiker
- 1 heel ei
- 50 boter
- 1 eiwit
- 25 g suiker
Taartbodem:
Lemoncurd:
Eiwitschuimtopping:
Bereiding
Taartbodem
- Beleg de bodem van de vorm met een stukje bakpapier.
- Smelt de boter. ¹
- Verkruimel de koekjes tot een fijn kruim in de blender.
- Meng de boter door het kruim en druk het in de bakvorm, druk het stevig aan zodat er een bodem ontstaat.
Sous vide bereiding Lemoncurd
- Smelt de boter in een pannetje en voeg de citroenrasp, sap, suiker en het ei toe en meng dit goed met een garde.
- Schenk dit mengsel over in een sousvide vacumeerzak. Vacumeer de zak en leg in de oven op een stoomplaat of rooster.
- Stel de oven in op de sous-vide stand en gaar de lemoncurd gedurende 30 minuten op 83 graden.
- Schenk de curd vanuit de zak in een kom. De curd lijkt in de schift te zitten, maar na stevig kloppen met een garde herstelt zich dit.
- Schenk de curd op de Bastogne bodem en laat afkoelen/opstijven in de koelkast.
Eiwitschuim topping
- Klop het eiwit in een keukenmachine met een garde schuimig en voeg de suiker beetje voor beetje toe. Sla het eiwitschuim volledig stijf
- Spatel het eiwitschuim op de taart
- Karamelliseer met een brander
Opmaken en serveren:
Snij de taart in 4 punten en serveer op een gebaksbordje.
Tips
¹ Stel de braadsensor van de inductiekookplaat in op stand 1 om de boter te smelten.