Knolselderijsoep
Knolselderijsoep met gebakken paddenstoelen
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
Soep
½ liter bouillon
1/4 st. knolselderij
1 st. ui
½ st. prei
125 gr. paddenstoelen
100 ml. room
100 gr. brood
2 el. Parmezaanse kaas, geraspt
1 takje tijm
Olijfolie
Peper en zout
Peterselie olie
¼ bos peterselie
2 eetlepels olijfolie
1 snuf zout
Bereiding
- Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en verwarm de oven voor op 4D Hetelucht 200 graden.
- Snijd het brood in kleine blokje en leg de blokjes op de bakplaat.
- Sprenkel er wat olijfolie, Parmezaanse kaas, zout en geriste tijm overheen.
- Bak de croutons in ca. 10-15 minuten lichtbruin en krokant. Zet tot gebruik apart.
- Maal de peterselie – samen met de olijfolie en het zout – fijn in de staafmixer molen. Zet tot gebruik apart.
- Snijd/scheur/pluk de paddenstoelen in stukjes van ca. 1 x 1 cm. Bak de paddenstoelen in een pan met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik apart.
- Zet een ruime pan op de inductieplaat en zet het vermogen op stand 6 en laat de pan minimaal 10 minuten op temperatuur komen.
- Snijd intussen de overige groenten klein.
- Schenk een scheut olijfolie in de voorverwarmde pan en bak de groenten lichtbruin in ca. 10 minuten.
- Voeg de bouillon toe en breng de bouillon aan de kook. Kook de groenten op middelhoog vermogen zacht.
- Zet de staafmixer in de pan en mix de soep volledig glad.
- Roer de room door de soep en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg vlak voor het serveren de gebakken paddenstoelen toe en besprenkel met druppeltjes peterselie olie en de croutons