Kip Katsu
Kip Katsu
Benodigdheden
Bereidingstijd
45 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
4 personen
Saus
• 2 el. Worcesthire saus
• 1 el. suiker
• 2 el. tomatenketchup
• 1 el. oestersaus
Koolsalade met radijs
• ¼ st. spitskool, fijngesneden
• ½ st. winterpeen, fijngesneden
• 50 gr. radijsjes, dun gesneden
• 2 el. mayonaise
• 2 el. rijstazijn
• 1 el. sojasaus
• ½ el. mirin
• 1 tl. sesamolie
• 1 tl. suiker
• 2 el. geroosterde sesam zaadjes
• Zout en peper naar smaak
Sushirijst
• 150 gr. sushi-rijst
• 250 ml. water
• 1 theelepel zout
Broccoli
• 1 broccoli in kleine roosjes gesneden
Kip Katsu
• 4 st. kipdij filets, plat geslagen
• Zout en peper naar smaak
• Bloem voor het paneren
• 2 st. eieren, losgeklopt
• Japans panko voor het paneren
• Plantaardige olie om te bakken
Bereiding
Saus
- Meng alle ingrediënten van de saus en zet tot gebruik apart.
Koolsalade met radijs
- Meng de fijngesneden kool, wortel en dun gesneden radijs, samen met de rest van de ingrediënten voor de salade dressing in een kom.
Sushirijst en broccoli
- Doe de rijst, zout en het water in een dichte ovenschaal en zet deze schaal op een grote stoomplaat. Stoom de rijst in de stoomoven op de ‘stomen’ stand gedurende 12 minuten.
- Verdeel de broccoli en kleine roosjes en leg die na 12 minuten in de stoomplaat naast de sushirijst en stoom de broccoli en de sushirijst nog eens 8 minuten.
Kip Katsu
- Bestrooi de plat geslagen kipdij filets met zout en peper.
- Haal elke kipdij filets door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door de paneermeel. Zorg ervoor dat de kipdij filets gelijkmatig zijn bedekt.
- Verwarm een teppan yaki plaat (of pan) voor op baksensor/Perfect Fry stand 4 en wacht tot het geluidssignaal.
- Bak de kipdij filets goudbruin aan beide zijden, ongeveer 5 minuten per kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveren
- Snijd de Kip katsu in plakjes en serveer samen met de sushirijst, gestoomde broccoli en koolsalade met radijs.