Gestoomde chocoladecake

Gestoomde chocoladecake

Bereidingstijd

60 minuten

Menugang

Nagerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Cake:

    • 55 gr. Chocolade (puur)
    • 115 ml. Melk
    • 1 el. Suiker
    • 75 gr./3 st. Casino boterhammen, zonder korst
    • 1 el. Amandelmeel
    • 2 st. Eiwit
    • Snuf zout
    • Roomboter

     

    Crème Anglaise:

    • 100 gr. Griekse yoghurt
    • 2 st. Eidooier
    • 1 t. Vanillesuiker

Bereiding

  1. Boter een cakevorm/vormpjes goed in en zet tot gebruik apart.
  2. Smelt de chocolade, met de suiker, snuf zout en de melk in een pan op gemiddeld vermogen en haal de pan van de kookplaat af.
  3. Maal de casino boterhammen – zonder korst – in een maalmolen tot broodkruim en voeg dit toe aan de gesmolten chocolade.
  4. Voeg het amandelmeel toe en meng dit goed door met een spatel.
  5. Sla de eiwitten goed stijf in de keukenmachine met de garde.
  6. Spatel/vouw het stijfgeslagen eiwit rustig door het chocolademengsel en schenk het beslag in de kom of bakvorm(pjes).
  7. Schuif de cake(s) in de bakoven met stoom en selecteer de stand ‘Fullsteam Plus’ 120 graden.
  8. Stoom de cake(s) in ca. 45 – 60 minuten gaar.
  9. Meng de yoghurt, eidooiers en vanillesuiker in een klein (steel)pannetje met een garde.
  10. Zet het vermogen van de inductieplaat op stand 6 en klop met de garde de Crème Anglaise ‘lobbig’.

Wij adviseren

Wil je koken op gas of op inductie? Het kan allemaal. Bekijk de mogelijkheden.
Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies