Gestoomde chocoladecake
Gestoomde chocoladecake
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Nagerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 55 gr. Chocolade (puur)
- 115 ml. Melk
- 1 el. Suiker
- 75 gr./3 st. Casino boterhammen, zonder korst
- 1 el. Amandelmeel
- 2 st. Eiwit
- Snuf zout
- Roomboter
- 100 gr. Griekse yoghurt
- 2 st. Eidooier
- 1 t. Vanillesuiker
Cake:
Crème Anglaise:
Bereiding
- Boter een cakevorm/vormpjes goed in en zet tot gebruik apart.
- Smelt de chocolade, met de suiker, snuf zout en de melk in een pan op gemiddeld vermogen en haal de pan van de kookplaat af.
- Maal de casino boterhammen – zonder korst – in een maalmolen tot broodkruim en voeg dit toe aan de gesmolten chocolade.
- Voeg het amandelmeel toe en meng dit goed door met een spatel.
- Sla de eiwitten goed stijf in de keukenmachine met de garde.
- Spatel/vouw het stijfgeslagen eiwit rustig door het chocolademengsel en schenk het beslag in de kom of bakvorm(pjes).
- Schuif de cake(s) in de bakoven met stoom en selecteer de stand ‘Fullsteam Plus’ 120 graden.
- Stoom de cake(s) in ca. 45 – 60 minuten gaar.
- Meng de yoghurt, eidooiers en vanillesuiker in een klein (steel)pannetje met een garde.
- Zet het vermogen van de inductieplaat op stand 6 en klop met de garde de Crème Anglaise ‘lobbig’.