Gestoomde bulgur met geroosterde rode biet

feta, erwtjes en kruidige yoghurt met lamsköfte

Bereidingstijd

45 minuten

Menugang

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

    Bulgur
    200 g bulgur
    300 ml groentebouillon
    1 tl. sumac
    1 el olijfolie

    Kruidenyoghurt
    3 el. Griekse yoghurt
    1/8e bos fijngehakte munt
    1/8e bos fijngehakte peterselie
    1 teentje knoflook, fijngehakt
    1 tl citroensap
    Zout en peper naar smaak

    Geroosterde rode biet
    3 middelgrote rode bieten, geschild en in blokjes
    1 el olijfolie
    1 tl komijnpoeder
    Zout en peper naar smaak

    Toppings
    100 g feta, verkruimeld
    100 g doperwtjes (vers of diepvries)
    50 g walnoten, grof gehakt
    2 lente-uitjes, fijngesneden

    Lamsköfte
    500 g lamsgehakt
    1 st ei
    2 el paneermeel
    1 tl komijnpoeder
    1 tl gerookt paprikapoeder
    ½ tl kaneel
    1 teentje knoflook, fijngehakt
    1 ui, gesnipperd
    1/8e bos fijngehakte peterselie
    Zout en peper naar smaak
    1 el zonnebloemolie

Bereiding

Geroosterde rode biet

  1. Verwarm de oven voor op Circulatiegrill 200°C, stoomstand 2.
  2. Meng de bietenblokjes met olijfolie, komijn, zout en peper.
  3. Verspreid op een bakplaat en rooster 30-35 minuten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.

Bulgur

  1. Doe de bulgur in een ovenschaal en voeg de sumac, groentebouillon en olijfolie toe.
  2. Stoom op 100°C, 10 minuten tot de bulgur gaar en luchtig is.
  3. Laat even rusten en roer los met een vork.

Kruidenyoghurt

  1. Meng de Griekse yoghurt met knoflook, munt, peterselie, citroensap, zout en peper.
  2. Zet koel weg tot gebruik.

Lamsköfte

  1. Verwarm een teppanyaki plaat (of pan), zonder olie, minimaal 5 minuten voor op vermogensstand 7.
  2. Meng het lamsgehakt met het ei, paneermeel, komijn, gerookt paprikapoeder, kaneel, ui, knoflook, peterselie, zout en peper.
  3. Vorm met de hand ‘handpalm’ grote en ovale balletjes van.
  4. Leg de köftes op de hete plaat en bak ze rondom bruin en gaar.

Serveren

  1. Meng de bulgur met de geroosterde biet en doperwtjes.
  2. Garneer met verkruimelde feta, walnoten en lente-ui.
  3. Serveer met de lamsköfte en een flinke lepel kruidenyoghurt.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies