
Gestoomde bulgur met geroosterde rode biet
feta, erwtjes en kruidige yoghurt met lamsköfte
Benodigdheden
Bereidingstijd
45 minutenMenugang
Ingrediënten
4 personen
Bulgur
200 g bulgur
300 ml groentebouillon
1 tl. sumac
1 el olijfolie
Kruidenyoghurt
3 el. Griekse yoghurt
1/8e bos fijngehakte munt
1/8e bos fijngehakte peterselie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl citroensap
Zout en peper naar smaak
Geroosterde rode biet
3 middelgrote rode bieten, geschild en in blokjes
1 el olijfolie
1 tl komijnpoeder
Zout en peper naar smaak
Toppings
100 g feta, verkruimeld
100 g doperwtjes (vers of diepvries)
50 g walnoten, grof gehakt
2 lente-uitjes, fijngesneden
Lamsköfte
500 g lamsgehakt
1 st ei
2 el paneermeel
1 tl komijnpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
½ tl kaneel
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1/8e bos fijngehakte peterselie
Zout en peper naar smaak
1 el zonnebloemolie
Bereiding
Geroosterde rode biet
- Verwarm de oven voor op Circulatiegrill 200°C, stoomstand 2.
- Meng de bietenblokjes met olijfolie, komijn, zout en peper.
- Verspreid op een bakplaat en rooster 30-35 minuten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
Bulgur
- Doe de bulgur in een ovenschaal en voeg de sumac, groentebouillon en olijfolie toe.
- Stoom op 100°C, 10 minuten tot de bulgur gaar en luchtig is.
- Laat even rusten en roer los met een vork.
Kruidenyoghurt
- Meng de Griekse yoghurt met knoflook, munt, peterselie, citroensap, zout en peper.
- Zet koel weg tot gebruik.
Lamsköfte
- Verwarm een teppanyaki plaat (of pan), zonder olie, minimaal 5 minuten voor op vermogensstand 7.
- Meng het lamsgehakt met het ei, paneermeel, komijn, gerookt paprikapoeder, kaneel, ui, knoflook, peterselie, zout en peper.
- Vorm met de hand ‘handpalm’ grote en ovale balletjes van.
- Leg de köftes op de hete plaat en bak ze rondom bruin en gaar.
Serveren
- Meng de bulgur met de geroosterde biet en doperwtjes.
- Garneer met verkruimelde feta, walnoten en lente-ui.
- Serveer met de lamsköfte en een flinke lepel kruidenyoghurt.
Zelf ervaren?

Advies nodig?
