
Gestoomde bao buns met een smash burger
en koolsalade
Menugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
Bao buns
250 g bloem
5 g droge gist
1 tl suiker
½ tl zout
125 ml lauwwarm water
1 el zonnebloemolie
Smash burgers
500 g rundergehakt (80/20 vetverhouding voor sappigheid)
2 el. sojasaus
1 el. gochuyang saus
zonnebloemolie
Koolsalade
1/8e deel spitskool, fijngesneden
1/4e deel venkelknol, dun geschaafd
2 el mayonaise
1 tl grove mosterd
½ tl wasabipoeder (meer naar smaak)
1 el rijstazijn
Zout en peper naar smaak
Toppings
1 bosui, in dunne ringetjes
pinda’s
krokante uitjes
hoisin saus
2 el geroosterde sesamzaadjes
Bereiding
Bao buns maken en stomen
- Meng bloem, gist, suiker en zout in een kom. Voeg het lauwwarme water en de olie toe en kneed 10 minuten tot een soepel deeg.
- Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen tot het verdubbeld is.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes.
- Rol elk bolletje uit tot een ovaal en vouw dubbel. Leg op bakpapier.
- Laat de bao’s nog 30 minuten rusten.
- Stoom de bao’s in de stoomoven op 100°C, 10-12 minuten.
Koolsalade
- Meng de spitskool en venkel in een kom.
- Maak een dressing van mayonaise, mosterd, wasabi poeder en rijstazijn.
- Meng de dressing door de kool en breng op smaak met zout en peper.
Smash burgers
- Verwarm een teppanyaki plaat (of pan), zonder olie, minimaal 5 minuten voor op vermogensstand 7.
- Meng het gehakt en verdeel het gehakt in 8 gelijke ballen.
- Leg de gehaktballetjes op de hete plaat (pan) en druk met een spatel stevig plat, tot een dunne burger.
- Bak 1,5-2 minuten per kant tot een knapperige korst ontstaat.
Serveren
- Open een gestoomde bao bun en vul met een smash burger.
- Voeg een flinke lepel koolsalade toe.
- Garneer met bosui, krokante uitjes, hoisin saus, pinda’s en sesamzaadjes.
- Serveer direct.
Zelf ervaren?

Advies nodig?
