Gestoomd rijstdessert

Gestoomd rijstdessert met kardemom, sinaasappel en kaneel met rumrozijnen

Bereidingstijd

30 minuten

Menugang

Nagerecht

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

    100 gr. dessert- of risottorijst
    1 blikje kokosmelk
    2 el. suiker
    2 peulen kardemom
    1 tl kaneel
    1 st. sinaasappel, rasp
    25 gr. roomboter
    50 gr. diepvriesfruit
    50 gr. rozijnen
    50 ml. rum
    1 st. sinaasappel, sap
    1 el. suiker

Bereiding

  1. Breng de rozijnen met het sinaasappelsap, de rum en de suiker aan de kook.
  2. Zet het vermogen lager en laat de rozijnen het vocht opnemen. Zet tot gebruik apart.
  3. Verwarm de stoomoven voor op 100 graden stoom.
  4. Rasp het oranje van de schil van de sinaasappel.
  5. Breng de rijst, kokosmelk, roomboter, suiker, de geplette kardemompeulen, kaneel en sinaasappelrasp aan de kook.
  6. Schuif de pan in de voorverwarmde oven en stoom het rijstdessert voor 20 minuten.
  7. Haal de pan uit de oven en verdeel het over vier gelijke schaaltje. Zet tot gebruik in de koelkast.
  8. Serveer de rumrozijnen en fruit over het rijstdessert.

Wij adviseren

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
Snel, veilig en energiezuinig kook je met een inductiekookplaat.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies