Gestoomd rijstdessert
met kardemom, sinaasappel en kaneel met rum rozijnen
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
                                    Nagerecht
                                
                            Ingrediƫnten
Voor 4 personen
100 gr. dessert- of risottorijst
1 blikje kokosmelk
2 el. suiker
2 peulen kardemom
1 tl kaneel
1 st. sinaasappel, rasp
25 gr. roomboter
50 gr. diepvriesfruit
50 gr. rozijnen
50 ml. rum
1 st. sinaasappel, sap
1 el. suiker
Bereiding
- Breng de rozijnen met het sinaasappelsap, de rum en de suiker aan de kook.
 - Zet het vermogen lager en laat de rozijnen het vocht opnemen. Zet tot gebruik apart.
 - Verwarm de stoomoven voor op 100 graden stoom.
 - Rasp het oranje van de schil van de sinaasappel.
 - Breng de rijst, kokosmelk, roomboter, suiker, de geplette kardemompeulen, kaneel en sinaasappelrasp aan de kook.
 - Schuif de pan in de voorverwarmde oven en stoom het rijstdessert voor 20 minuten.
 - Haal de pan uit de oven en verdeel het over vier gelijke schaaltje. Zet tot gebruik in de koelkast.
 - Serveer de rumrozijnen en fruit over het rijstdessert.
 
Zelf ervaren?
                Advies nodig?