Geroosterde worteldip

Geroosterde worteldip met kikkererwten

Benodigdheden

Bereidingstijd

30 minuten

Menugang

Voorgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    200 gr. (bos)peen/wortel
    4 el. kikkererwten uit blik
    2 el. Griekse yoghurt
    1 el. tahine
    1 st. limoen, sap & rasp
    1 st. knoflook teen
    1 tl. korianderpoeder
    ½ tl. gemberpoeder
    ¼ bos koriander, vers
    1 mespunt sumac
    12-16 plakjes brood, crostini, boerenbrood
    Olijfolie, peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht met geringe toegevoegde stoom.
  2. Beleg een bakplaat met een vel bakpapier.
  3. Snijd dunne plakjes brood van ca. 1 cm dik en leg deze plakjes naast elkaar – aan een kant – op de bakplaat.
  4. Snijd de (bos)peen/wortel in ca. ½ cm. dikke plakjes en verspreid de plakjes naast de plakjes brood.
  5. Besprenkel het brood en wortel met olijfolie, peper en zout en bak de plakjes brood in ca. 10-12 minuten lichtbruin en krokant en de plakjes wortel zacht.
  6. Doe de wortelplakjes in de maalmolen bij de yoghurt, tahine, limoensap & rasp, knoflookteen, korianderpoeder en gemberpoeder en maal dit tot een gladde dip.
  7. Maak op smaak met peper, zout en olijfolie.
  8. Garneer de dip met fijngesneden koriander en de sumac en serveer de dip met de crostini ‘s.

 

Wij adviseren

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies