Geroosterde worteldip
Geroosterde worteldip met kikkererwten
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
200 gr. (bos)peen/wortel
4 el. kikkererwten uit blik
2 el. Griekse yoghurt
1 el. tahine
1 st. limoen, sap & rasp
1 st. knoflook teen
1 tl. korianderpoeder
½ tl. gemberpoeder
¼ bos koriander, vers
1 mespunt sumac
12-16 plakjes brood, crostini, boerenbrood
Olijfolie, peper en zout naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht met geringe toegevoegde stoom.
- Beleg een bakplaat met een vel bakpapier.
- Snijd dunne plakjes brood van ca. 1 cm dik en leg deze plakjes naast elkaar – aan een kant – op de bakplaat.
- Snijd de (bos)peen/wortel in ca. ½ cm. dikke plakjes en verspreid de plakjes naast de plakjes brood.
- Besprenkel het brood en wortel met olijfolie, peper en zout en bak de plakjes brood in ca. 10-12 minuten lichtbruin en krokant en de plakjes wortel zacht.
- Doe de wortelplakjes in de maalmolen bij de yoghurt, tahine, limoensap & rasp, knoflookteen, korianderpoeder en gemberpoeder en maal dit tot een gladde dip.
- Maak op smaak met peper, zout en olijfolie.
- Garneer de dip met fijngesneden koriander en de sumac en serveer de dip met de crostini ‘s.