
Geroosterde pompoensteak
met kruidige linzen en frisse yoghurt-tahin dressing
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediƫnten
4 personen
Voor de pompoensteak:
1 flespompoen
400 gram groene du puy- of zwarte beluga-linzen
0,8 ltr groentebouillon (en anders gezouten water)
Zonnebloemolie, peper & zout
Yoghurt-tahin dressing:
200 gr Griekse yoghurt
Scheut olijfolie
3 el tahin
1 el komijnpoeder
8 stelen bladpeterselie
8 takjes koriander (of munt)
Peper & zout
Citroensap (optioneel)
Bereiding
Bereiding pompoen:
- Snij de flespompoen voorzichtig (!) overlangs in 4 gelijke stukken.
- Besmeer die met olie en peper & zout.
- Rooster ze op een grillplaat met groeven, voor de mooie strepen. Rooster ze indien nodig na in de oven: circulatie-grill 220 C met toegevoegde stoom 1 of 2.
Bereiding linzen:
- Doe de linzen in een gesloten aardewerken of rvs-stoomschaal, voeg de bouillon of gezouten water toe (verhouding 1:2) en stoom 15-20 minuten.
- Check de garing en smaak.
Yoghurt-tahin dressing:
- Roer alle ingrediƫnten door elkaar. Proef en breng eventueel op smaak met peper, zout en/of kneepje citroensap.
Serveren:
- Leg de pompoensteak op een warm bord.
- Schep er een lepel linzen op en omheen.
- Lepel de yoghurtdressing erop en maak af met wat kruidig groen: bosui, bieslook, rucola of basilicum, etc.
Zelf ervaren?

Advies nodig?
