Geroosterde pompoensteak

met kruidige linzen en frisse yoghurt-tahin dressing

Bereidingstijd

30 minuten

Menugang

Bijgerecht

Ingrediƫnten

4 personen

    Voor de pompoensteak:

    1 flespompoen
    400 gram groene du puy- of zwarte beluga-linzen
    0,8 ltr groentebouillon (en anders gezouten water)
    Zonnebloemolie, peper & zout

    Yoghurt-tahin dressing:

    200 gr Griekse yoghurt
    Scheut olijfolie
    3 el tahin
    1 el komijnpoeder
    8 stelen bladpeterselie
    8 takjes koriander (of munt)
    Peper & zout
    Citroensap (optioneel)

     

Bereiding

Bereiding pompoen:

  1. Snij de flespompoen voorzichtig (!) overlangs in 4 gelijke stukken.
  2. Besmeer die met olie en peper & zout.
  3. Rooster ze op een grillplaat met groeven, voor de mooie strepen. Rooster ze indien nodig na in de oven: circulatie-grill 220 C met toegevoegde stoom 1 of 2.

Bereiding linzen:

  1. Doe de linzen in een gesloten aardewerken of rvs-stoomschaal, voeg de bouillon of gezouten water toe (verhouding 1:2) en stoom 15-20 minuten.
  2. Check de garing en smaak.

Yoghurt-tahin dressing:

  1. Roer alle ingrediƫnten door elkaar. Proef en breng eventueel op smaak met peper, zout en/of kneepje citroensap.

Serveren:

  1. Leg de pompoensteak op een warm bord.
  2. Schep er een lepel linzen op en omheen.
  3. Lepel de yoghurtdressing erop en maak af met wat kruidig groen: bosui, bieslook, rucola of basilicum, etc.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies