Geroosterde kipdij met Chimichuri
Geroosterde kipdij met Chimichuri, zoetzure groenten en rijst
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
4 personen
Kipdij
•4 stuks kipdij filets
•1 tl. ras al hanout
Peper en zout naar
smaak
Olijfolie naar smaak
Chimichurri
•1/4 bos peterselie
•1.2 st. spaanse peper
•1 tl. Za’Atar
•1 el sherry azijn
•1 teen knoflook
•3 el olijfolie
•zout naar smaak
Groeten & Pickle
• 1/4 st. spitskool
• 1 st. winterpeen
• 1/8 st. bloemkool
• 100 gr. radijs
Pickle
• 100 ml appelazijn
• 100 gr. suiker
• 100 ml water
• 1 tl. zout
• 1 el. mosterdzaad & korianderzaad, gebroken en gemengd
• 1 st. laurierblad
• 1/2 st. spaanse peper
Bereiding
Bereiding groenten:
- Maak de ‘pickle’ door alles in een pan aan de kook te brengen.
- Snijd de groenten mooi dun en voeg die toe aan de hete pickle. Zet tot gebruik apart.
Bereiding Chimichurri
- Maal alle ingrediënten voor de Chimichurri fijn in een maalmolen en zet tot gebruik apart. Als de Chimichurri te droog is voeg dan nog wat olijfolie toe.
Bereiding rijst:
- Doe 1 glaasje rijst en 1,5 glaasje water (met wat zout) in een gesloten ovenplaat of schaal en zet deze 20 minuten in de stoomoven op de 100% stomen stand.
- Zodra de rijst gaar is serveren we deze op een bord tezamen met de geroosterde kipdij, Chimichurri en de zoetzure groenten.
Bereiding kipdij:
- Marineer de kipdij filets met de olijfolie, ras al hanout en wat zout. Dit mag best 24 van tevoren.
- Bak de kipdij filets in een pan goudbruin aan beide kanten.
- Gaar de kipdij filets in de oven op ca. 120 graden – mbv de kerntemperatuurmeter – tot een kerntemperatuur van 75 graden.