Gado-gado
Gado-gado met groenten en pindasaus
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
4 personen
Gestoomde groenten
• 200 gr. haricots verts (sperziebonen)
• 200 gr. winterpeen
• 200 gr. bloemkool
• 2 st. eieren
• 50 gr. taugé
• ¼ st. Chinese kool
• 50 gr. gebakken uitjes/bawang goreng
Pindasaus
• 175 gr. (on)gezouten pinda’s
• 200 ml. kokosmelk (half blikje)
• 1 el. mirin
• 1 el. sojasaus
• 1 el. rijstazijn
• 2 st. limoenblad
• ½ st. limoen, sap
• 1 tl. sambal
• 2 el. zoete ketjap
• 1 teen knoflook
• 125 ml water
Bereiding
Pindasaus
- Maal alle ingrediënten – behalve het water – in de maalmolen van de staafmixer tot een gladde massa.
- Schep de pindasaus in een pannetje en voeg het water toe. Verhit de pindasaus langzaam tot de gewenste dikte en maak nog op smaak met eventueel wat sambal en/of limoen. De dressing mag vrij vloeibaar zijn, dus voeg eventueel nog een beetje water toe als dat nodig is.
Gestoomde groenten en eieren
- Snijd de groenten in mooie ‘hapklare’ stukjes en leg de groenten in een stoomplaat.
- Stoom de haricots verts, winterpeen, bloemkool en de stoomoven – tot ze gaar zijn. Laat de groenten afkoelen en laat de eieren voor 12 minuten schrikken in koud water en pel ze. Snijd de eieren in parten.
- Leg de gestoomde groenten op een serveerschaal of mooi bord.
- Sprenkel wat pindasaus over de groenten en serveer de rest van de pindasaus in een schaaltje.
- Garneer met de taugé, gebakken uitjes, eieren en de fijngesneden Chinese kool.