Fregola
Fregola met herfst paddenstoelen
Benodigdheden
Bereidingstijd
35 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 st ui
1 teen knoflook
125 gr. fregola
1 tl. tomatenpuree
1 glas witte wijn
125 gr. gemengde paddenstoelen
500 ml paddenstoelen bouillon van gedroogde paddenstoelen
klontje boter
4 takjes peterselie
1 pluk rucola
50 gr. Parmezaanse kaas
1 tl. truffeltapenade
Peper en zout
Olijfolie
Bereiding
- Zorg dat de bouillon met de gedroogde paddenstoelen tegen de kook aan klaar staat.
- Verhit een middelgrote kookpan voor op de inductieplaat stand 6 en laat de pan ‘droog’ ca. 10 minuten goed op temperatuur komen.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Fruit de ui en knoflook aan tot glazig in een scheutje olijfolie in de voorverwarmde pan.
- Voeg de fregola en tomatenpuree toe en bak dit ca. 60 seconden kort mee.
- Blus de fregola af met de witte wijn en laat dit koken totdat bijna alle wijn verdampt is.
- Voeg de helft van de bouillon toe, breng aan de kook en zet dan het vermogen laag – vermogensstand 3 a 4 – en laat dit zachtjes 10-15 minuten pruttelen.
- Verhit een bakpan voor op de inductieplaat stand 6 en laat de pan ‘droog’ ca. 10 minuten goed op temperatuur komen.
- Snijd intussen de verse paddenstoelen in blokjes en bak deze gaar in de voorverwarmde pan in een scheutje olijfolie en zet tot gebruik apart.
- Voeg de laatste helft van de gedroogde paddenstoelen bouillon toe aan de fregola en laat dit gaar worden.
- Check de overgebleven gedroogde paddenstoelen op eventueel zand, snijd de paddenstoelen fijn en voeg ze toe aan de fregola.
- Proef de fregola en breng op smaak met peper, zout, truffeltappenade en de fijngesneden peterselie.
- Voeg vlak voor het serveren de gebakken paddenstoelen, truffeltapenade en geraspte Parmezaanse kaas toe of verdeel het er bovenop.
- Garneer met een pluk rucola.