Inspiratiehuis - recept - Focaccia met knoflook en rozemarijn

Foccacia

Foccacia met knoflook en rozemarijn

Benodigdheden

Bereidingstijd

55 minuten

Menugang

Bijgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Ingrediënten:

    • 400 gram witbroodmeel, plus extra om te bestuiven
    • 100 gram fijngemalen griesmeel
    • 10 gram gedroogd gist
    • 5 gram suiker
    • 50 ml extra vergine olijfolie, plus extra om te besprenkelen
    • 300 ml lauwwarm water
    • 10 gram zout
    • Paar takjes rozemarijn
    • 3 tenen knoflook
    • Grof zeezout om te bestrooien

Bereiding

Bereidingswijze:

  1. Doe het meel, griesmeel, gist, suiker, olijfolie en water en een kom van Mum keukenmachine, installeer de deeghaken en zet aan op stand 3 (dit proces kan ook met de hand uitgevoerd worden)
  2. Voeg na 1 minuut het zout toe en laat 4 minuten doordraaien
  3. Rol het deel uit tot 2 cm dikte en leg het in een ingevet bakblik, laat het 30 minuten rijzen¹
  4. Haal de rozemarijn van de takjes en hak fijn, pel de knoflook en hak deze middelfijn
  5. Haal na 30 minuten het brood uit de oven, verwarm de oven nu voor op 220ºC hete lucht ²
  6. Maak met de toppen van je vingers kuiltjes in het deeg, besprenkel rijkelijk met olijfolie, rozemarijn en knoflook, strooi er tot slot wat grofzeezout overheen
  7. Plaats het bakblik in het midden van de oven, bak het in 25 minuten goudbruin en laat 10 minuten afkoelen als het uit de oven komt

Tips:

¹ Gebruik de deegrijsstand van de (combistoom)oven op 38 ºC

² Stel de stoomtoevoeging van de oven in op gemiddeld.

 

 

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies