Foccacia
met knoflook en rozemarijn
Benodigdheden
Bereidingstijd
55 minutenMenugang
                                    Bijgerecht
                                
                            Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 gram witbroodmeel, plus extra om te bestuiven
 - 100 gram fijngemalen griesmeel
 - 10 gram gedroogd gist
 - 5 gram suiker
 - 50 ml extra vergine olijfolie, plus extra om te besprenkelen
 - 300 ml lauwwarm water
 - 10 gram zout
 - Paar takjes rozemarijn
 - 3 tenen knoflook
 - Grof zeezout om te bestrooien
 
Ingrediënten:
Bereiding
Bereidingswijze:
- Doe het meel, griesmeel, gist, suiker, olijfolie en water en een kom van Mum keukenmachine, installeer de deeghaken en zet aan op stand 3 (dit proces kan ook met de hand uitgevoerd worden)
 - Voeg na 1 minuut het zout toe en laat 4 minuten doordraaien
 - Rol het deel uit tot 2 cm dikte en leg het in een ingevet bakblik, laat het 30 minuten rijzen¹
 - Haal de rozemarijn van de takjes en hak fijn, pel de knoflook en hak deze middelfijn
 - Haal na 30 minuten het brood uit de oven, verwarm de oven nu voor op 220ºC hete lucht ²
 - Maak met de toppen van je vingers kuiltjes in het deeg, besprenkel rijkelijk met olijfolie, rozemarijn en knoflook, strooi er tot slot wat grofzeezout overheen
 - Plaats het bakblik in het midden van de oven, bak het in 25 minuten goudbruin en laat 10 minuten afkoelen als het uit de oven komt
 
Tips:
¹ Gebruik de deegrijsstand van de (combistoom)oven op 38 ºC
² Stel de stoomtoevoeging van de oven in op gemiddeld.
Zelf ervaren?
                Advies nodig?