Foccacia
Foccacia met knoflook en rozemarijn
Benodigdheden
Bereidingstijd
55 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 gram witbroodmeel, plus extra om te bestuiven
- 100 gram fijngemalen griesmeel
- 10 gram gedroogd gist
- 5 gram suiker
- 50 ml extra vergine olijfolie, plus extra om te besprenkelen
- 300 ml lauwwarm water
- 10 gram zout
- Paar takjes rozemarijn
- 3 tenen knoflook
- Grof zeezout om te bestrooien
Ingrediënten:
Bereiding
Bereidingswijze:
- Doe het meel, griesmeel, gist, suiker, olijfolie en water en een kom van Mum keukenmachine, installeer de deeghaken en zet aan op stand 3 (dit proces kan ook met de hand uitgevoerd worden)
- Voeg na 1 minuut het zout toe en laat 4 minuten doordraaien
- Rol het deel uit tot 2 cm dikte en leg het in een ingevet bakblik, laat het 30 minuten rijzen¹
- Haal de rozemarijn van de takjes en hak fijn, pel de knoflook en hak deze middelfijn
- Haal na 30 minuten het brood uit de oven, verwarm de oven nu voor op 220ºC hete lucht ²
- Maak met de toppen van je vingers kuiltjes in het deeg, besprenkel rijkelijk met olijfolie, rozemarijn en knoflook, strooi er tot slot wat grofzeezout overheen
- Plaats het bakblik in het midden van de oven, bak het in 25 minuten goudbruin en laat 10 minuten afkoelen als het uit de oven komt
Tips:
¹ Gebruik de deegrijsstand van de (combistoom)oven op 38 ºC
² Stel de stoomtoevoeging van de oven in op gemiddeld.