Flatbread met bonenpuree
Flatbread met Mexicaanse bonenpuree
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Ingrediënten
4 personen
Flatbread
•300 gr. bloem
•30 gr. zachte boter
•1 zakje gedroogde gist (7 gram)
•150 gr Griekse yoghurt
•30 ml. water
•1 tl. bakpoeder
•2 tl. Golden syrup
•1 tl. Zout
Bonenpuree
•240 gr. Borlotti bonen, uitgelekt
•1 st. limoen, rasp en sap
•3 el. olijfolie
•1 teen knoflook
•1/4 bos peterselie
•1 tl. gerookte paprikapoeder
•1 tl. (gemalen) komijn
•1 el. chipotle salsa
•1 tl. zout
Garnering
1 stengel lente uit
2 el yoghurt
2 el cashewnoten
olijfolie en zout naar smaak
Bereiding
Flatbread:
1.Doe alle ingrediënten voor het platbrood in een mengkom en maak een deeg met de broodhaak. Maak 4 bolletjes en leg ze op een licht geoliede ovenplaat.
2.Laat het deeg ca. 30 minuten rijzen op de deegrijsstand 1 in de oven.
3.Verwarm een pan voor op bak sensor stand 5.
4.Bestuif de deegbolletjes met een klein beetje bloem en druk de bolletjes plat tot ca. ½ cm dik.
5.Bak de platbroden tot goudbruin – met een klein beetje olie – aan allebei de kanten.
Bonenpuree:
1.Doe alle ingrediënten – behalve de ‘garnering’ – in een maalmolen en maal daar een gladde puree van.
2.Breng de bonenpuree op smaak met eventueel wat extra zout, limoensap en/of olijfolie.
3.Schep de bonenpuree in een mooi schaaltje en garneer met ‘dotjes’ yoghurt, gebroken cashewnoten en de fijngesneden lente-ui.