Erwtensoep met een twist
Erwtensoep met een twist en flatbread.
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 gram spliterwten
- Halve knolselderij
- 2 uien
- 2 stuks winterpeen
- 1 kleine pastinaak
- 4 takjes tijm
- 2 laurierbladeren
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 liter groentebouillon van bouillonblokjes of bouillon poeder.
- 2 el. sambal (of naar smaak), peper en zout
- Scheut olijfolie
- 500 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder (16 gram)
- 300 ml water
- 2 el olijfolie
- 1 tl zout
Ingrediënten Erwtensoep met een twist:
Ingrediënten Flatbread:
Bereiding
Bereiden Erwtensoep met een twist:
- Snijd de groenten in blokjes van ongeveer 1 centimeter,
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in de soeppan en bak de groenten glazig in ongeveer 5 – 10 minuten
- Voeg de spliterwten, tijm, laurier en de bouillon toe en breng aan de kook.
- Laat de soep minimaal 30 minuten koken. De spliterwten zijn nu beetgaar. Na ca 2 uur koken vallen de erwten uit elkaar zoals een je een traditionele erwtensoep. Kies de variant die je lekker vindt.
- Breng de soep op smaak met peper, zout en sambal
Bereiden Flatbread:
- Doe de bloem in een grote kom en voeg het water, bakpoeder, olijfolie en zout toe.
- Meng en kneed de ingrediënten goed. Na 5 -10 minuten kneden is het deeg soepel en elastisch. Laat het deeg 8 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in 12 gelijke delen en maak er bolletjes van.
- Verhit een ruime koekenpan op stand 7 ²
- Rol de bolletjes deeg zo rond mogelijk uit met de deegroller. Bak ze aan beide zijden in een droge pan bruin en gaar.
Tips:
¹ Gebruik de teppanyaki grillplaat voor het bakken van het fleadbread.
² Gebruik de braadsensor van de inductieplaat. Stel in op stand 4