
Dumplings van Wontonvellen
met Chineese kool
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediƫnten
4 personen
Vulling
1/8e deel Chinese kool, fijngehakt
2 st middelgrote winterpeen, geraspt
2 lente-uitjes, fijngesneden
1 el hoisinsaus
peper en zout
16 wontonvellen
Chili/lime dip & garnering
2 el vissaus
2 el sojasaus
2 el chilisaus
1 tl oestersaus
1 tl sesamolie 1 tl limoensap + rasp
1 tl honing of suiker
1 stengel bosuisesamzaadjes
1/8e bos koriander
Bereiding
Vulling
- Meng in een kom de Chinese kool, geraspte winterpeen, lente-ui.
- Verwarm een teppanyaki plaat (of pan), zonder olie, minimaal 5 minuten voor op vermogensstand 7.
- Bak de groenten in een klein scheutje zonnebloemolie op de teppanyaki plaat (of pan)tot bruin en gaar.
- Breng op smaak met de hoisinsaus, zout en peper.
- Laat het mengsel afkoelen.
Vul de Wontonvellen
- Leg de wontonvellen naast elkaar op een schoon werkoppervlak.
- Plaats een kleine theelepel vulling in het midden.
- Bestrijk de randen van de wontonvellen met het eiwit/maizena mengsel en vouw het vel dicht in een buidelvorm.
- Druk de randen goed aan zodat ze goed sluiten. Herhaal voor alle dumplings.
- Beleg een grote stoomplaat met een vel bakpapier en bestrijk het bakpapier met een klein beetje zonnebloemolie.
- Leg de dumplings op het bakpapier en stoom de dumplings in 15 minuten gaar in de stoomoven op 100 graden ‘stomen’ stand.
Dressing
- Meng alle ingrediƫnten voor de dressing/dipsaus in een kommetje en roer goed door.
Serveren
- Serveer de warme dumplings op een bord met de pittige dressing ernaast of eroverheen gesprenkeld.
- Optioneel: garneer met extra lente-ui, sesamzaadjes en koriander.
Zelf ervaren?

Advies nodig?
