Dumplings van Wontonvellen

met Chineese kool

Bereidingstijd

30 minuten

Menugang

Bijgerecht

Ingrediƫnten

4 personen

    Vulling

    1/8e deel Chinese kool, fijngehakt
    2 st middelgrote winterpeen, geraspt
    2 lente-uitjes, fijngesneden
    1 el hoisinsaus
    peper en zout
    16 wontonvellen

    Chili/lime dip & garnering

    2 el vissaus
    2 el sojasaus
    2 el chilisaus
    1 tl oestersaus
    1 tl sesamolie 1 tl limoensap + rasp
    1 tl honing of suiker
    1 stengel bosuisesamzaadjes
    1/8e bos koriander

Bereiding

Vulling

  1. Meng in een kom de Chinese kool, geraspte winterpeen, lente-ui.
  2. Verwarm een teppanyaki plaat (of pan), zonder olie, minimaal 5 minuten voor op vermogensstand 7.
  3. Bak de groenten in een klein scheutje zonnebloemolie op de teppanyaki plaat (of pan)tot bruin en gaar.
  4. Breng op smaak met de hoisinsaus, zout en peper.
  5. Laat het mengsel afkoelen.

Vul de Wontonvellen

  1. Leg de wontonvellen naast elkaar op een schoon werkoppervlak.
  2. Plaats een kleine theelepel vulling in het midden.
  3. Bestrijk de randen van de wontonvellen met het eiwit/maizena mengsel en vouw het vel dicht in een buidelvorm.
  4. Druk de randen goed aan zodat ze goed sluiten. Herhaal voor alle dumplings.
  5. Beleg een grote stoomplaat met een vel bakpapier en bestrijk het bakpapier met een klein beetje zonnebloemolie.
  6. Leg de dumplings op het bakpapier en stoom de dumplings in 15 minuten gaar in de stoomoven op 100 graden ‘stomen’ stand.

Dressing

  1. Meng alle ingrediƫnten voor de dressing/dipsaus in een kommetje en roer goed door.

Serveren

  1. Serveer de warme dumplings op een bord met de pittige dressing ernaast of eroverheen gesprenkeld.
  2. Optioneel: garneer met extra lente-ui, sesamzaadjes en koriander.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies